Nytt tilbud for deg som driver med bygdeturisme

Av Kari Marte Sjøvik,
  • Tips en venn om denne siden

Lanserer nytt nettkurs for deg som vil ta en gjennomgang av bedriften.

Som selvstendig næringsdrivende kan det være vanskelig å finne tid til å dra på kurs når kurset blir arrangert. Derfor har Norsk turistutvikling  i samarbeid med Norges Bondelag utviklet et nytt nettkurs som du kan ta når du vil og hvor du vil.

Driftsveilederen tar for seg driftsmessige forhold og utfordringer for bygdeturismeverter. Tema er blant annet driftsrutiner, markedskunnskap og markedsføring, salg/booking, service/vertskapsrolle, kvalitetssikring og økonomi. Her får du kunnskap og verktøy til å analysere egen bedrift, som kan legge et godt grunnlag for den videre driften og eventuelt videreutvikling av bedriften.

Det nettbaserte kurset er utviklet og drives av Norsk Turistutvikling AS. Norges Bondelag og HANEN har bidratt med faglige tilbakemeldinger. Dette praktiske verktøyet for bygdeturismeverter, koster for medlemmer i Norges Bondelag  3.760 kr (normalpris 4.700 kr). Ta kontakt med Norsk Turistutvikling på Lillehammer for nærmere informasjon – se: www.spiria.no.
 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere