Ny runde av Det Norske Måltid: Opptakene i gang

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Opptakene til en ny runde av Det Norske Måltid er i gang. Finalen skal sendes fra Stavanger Nye Konserthus.

Heine Totland og Arne Hjeltnes skal lede årets utgave av Det Norshe Måltid. Fotograf: Det Norske MåltidProgramlederduoen Arne Hjeltnes og Heine Totland har startet sin rundreise i Norge for å stifte nye bekjentskaper, med gode, norske mat og drikkeprodukter - og ikke minst, menneskene bak.

Fem program  - fem regioner

I fem programmer skal de presentere produkter og matlag fra hver av de fem regionene landet er delt inn i. En regional fagjury har bestemt hvilke produkter som skal representere sin region, og seerne vil bli bedre kjent med de nominerte produktene og personene som skal danne matlag i finalen. Matlagene skal konkurrere om å formidle smaken fra sin region på best mulig måte.

Finale fra Stavanger

Hvilke produkter som til slutt kan smykke seg med tittelen Årets kjøttprodukt, Årets fisk og skalldyrprodukt, Årets ost og Årets nyskaping får vi vite i sjette og siste episode av TV-serien Det Norske Måltid  som etter planen skal sendes fra Stavanger Nye Konserthus på nyåret.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere