Etter en kjempeinnsats på alle nivå i organisasjonen teller Norges Bondelag 59.723 medlemmer ved utgangen av 2023.

– Vi nådde dermed ikke målet vårt på 60.000, men vi skal være veldig fornøyde med å ha fått nesten 350 medlemmer mer enn prognosen satt i september, forteller Bodhild Fjelltveit, 2. nestleder i Norges Bondelag.

 

En fantastisk innsats

Fylkes- og lokallaga sin innsats går ikke upåaktet hen. Siden verveperioden startet 1. oktober, så har over 400 medlemmer vervet noen til Bondelaget. Det har vært en økning i alle fylkeslag, med størst endring i Rogaland Bondelag.

Strand Bondelag ble beste lokallag i verveperioden og får en tur til Landbrukets hus med middag og overnatting. Rogaland ble beste fylkeslag og får en egen kokk en hel kveld.

– Det har vært en fantastisk innsats på alle nivåer, og vi ser at enkelte tillitsvalgte virkelig har stått på, sier Fjelltveit.

Årets beste enkeltverver ble Tor-Erlend Eiane, verveansvarlig i Strand Bondelag. Han ble valgt inn i lokallagsstyret på årsmøtet i oktober og har siden det vervet 42 medlemmer! Han blir invitert til Norges Bondelags årsmøte i 2024 og får en Peltor signert av selveste Bjørn Gimming.

Se oversikt over hele medlemsutviklingen her.

 

Sammen er vi sterkere

For at Norges Bondelag skal få sterkest mulig slagkraft er det viktig at vi står sammen. For at vi skal opprettholde denne kraften er det viktig at vi har en stor og stabil medlemsmasse.

 – Det aller viktigste ved at vi blir flere, er at vi blir sterkere sammen. Vi har mange viktige og avgjørende saker fremover, som at bondeinntekta skal opp og at en opptrappingsplan må på plass. Da trenger vi å stå sammen, sier Fjelltveit.

 

Verv hele året!

Husk at vi også har gode vervepremier gjennom hele året. For hvert medlem du verver får du et gavekort à kr 400,- hos Felleskjøpet og den populære BONDE t-skjorta. Vervepremier bestiller du her, husk å oppgi hvilken størrelse og modell (dame/herre) du ønsker på BONDE t-skjorta. OBS! Gi oss beskjed hivs du ønsker gavekort hos Felleskjøpet Rogaland/Agder i stedet for Felleskjøpet Agri.

Bruk sosiale medier til å fortelle hvorfor du er bondelagsmedlem! Vi oppfordrer alle til å lage en kort filmsnutt av seg selv eller lokallaget, der dere forteller om hva som er bra med Bondelaget og hvorfor dere er medlem. Legg den ut i sosiale medier og tagg videoen med #tørreåspørre og @bondelaget.

Trenger du noen tips til hvordan du kan verve? Få med deg Bodhild Fjelltveit sine fem gode råd her.