Landbrukspodden: Hva innebærer klimaavtalen for jordbruket?

Av Elisabeth Sæther,
  • Tips en venn om denne siden

Landbrukspodden Hva innebærer jordbrukets klimaavtale

Regjeringa, Bondelaget og Småbrukarlaget har blitt enige om en klimaavtale. Hva står i den, hva innebærer den for norsk mat og landbruk og hvordan lyktes man med å bli enige?

Generalsekretær i Norges Bondelag, Sigrid Hjørnegård, er gjest i ukas episode og forteller oss alt vi trenger å vite om den nye klimaavtalen.
 

Bård Hoksrud

- Hoksrud er heldig

- Bård Hoksrud er heldig som får være statsråd for Norges viktigste næring, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes etter at Hoksrud i dag ble utnevnt til ny landbruks- og matminister.

Brunsvidd innmarksbeite på Romerike. Foto: Anders Klaseie.

Dette er krisepakka

Jordbruksorganisasjonene og staten er blitt enige om at det skal utbetales 525 millioner kroner til de som er hardest ramma av tørkekrisen. Dette kommer i tillegg til de økte utbetalingene over avlingsskadeordningen.

Lars Petter Bartnes

Krisepakke: - Fornøyd med rask avklaring

Landbruksorganisasjonene og regjeringa har i dag blitt enige om innholdet i en krisepakke etter årets tørkesommer. – Dette bidrar til å redusere tapet etter tørken, sier lederen i Bondelaget.

Befaring med statsministeren

Avklaring om krisepakke

Landbruket og regjeringa har blitt enige om innholdet i en ekstraordinær krisepakke. Krisepakken kunngjøres klokka 13 på en pressekonferanse.

Forhandlingsutvalget til Norges Bondelag

Nye møter om krisepakke

Landbruket gjennomfører mandag nye møter med regjeringa om innholdet i en krisepakke etter den ekstraordinære tørkesommeren.

Rob Bailey, forskningsdirektør i Chatham House

Slår alarm om sårbar matforsyning

- Verdens matsikkerhet er ikke robust nok til å møte større kriser, slo Rob Bailey, forskningsdirektør i Chatham House, fast da han 24. august gjestet et seminar om klima og matproduksjon på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet.

Åpen Gård Eidsvoll

Årets Åpen Gård er i gang

26. august er årets store Åpen Gård-søndag. I år er det rekordmange arrangementer i hele landet, og noen har allerede hatt sin Åpen Gård, med stor suksess.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere