Hypermarkedssjef Hans Kristoffersen frykter ingen brødkrise, men oppfordrer kundene til å kjøpe bare 3 brød hver. (Foto: Brita Buan)Bondelaget blokkerte tirsdag morgen utkjøringen av matmel fra møllene. Planene nådde media allerede mandag kveld, og dermed var det mange som hamstret brød i butikkene fra morgenen av.

Ved Amfi-senteret begynte hyllene å tømmes hos Rema, mens det fortsatt var brød å få kjøpt på Coop Hypermarked da vi var innom. Der hadde ledelsen satt opp et skilt om maks tre brød per kunde.

- Jeg ble ikke overrasket over at det kom aksjoner. Vi oppfordrer våre kunder til å handle bare tre brød, slik at vi kan ha brød utover dagen til kunder som kommer senere. Men vi vil ikke håndheve dette strengt. Ingen blir stoppet i kassen om de kommer med flere enn tre brød, sier hypermarkedsjef Hans Kristoffersen.

Brødhyllene begynte å bli tomme hos Rema 1000 på Amfi-senteret.Fra hele Nord-Trøndelag meldes det om hamstring av brød. I Verdal kjøpte Audhild Slapgård 50 brød i sympati med bøndene, melder NRK Trøndelag. 

– Jeg er avhengig av godt, norsk brød. Håpet er at dette bidrar til å tømme butikkhyllene. Jeg støtter bøndenes aksjon, sier Slapgård til NRK.

Rema 1000 i Verdal innførte restriksjoner på to brød per kunde.

I Levanger handlet Marit Svebak et par brød ekstra for å legge i fryseren, samt to kilo mel - i tilfelle brødkrise. - Det får holde i denne omgang, jeg har ikke tro på noen langvarig aksjon, sier Svebak til Trønder-Avisa.