Ikke tilbud i jordbruksforhandlingene

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Mandag skulle staten lagt fram tilbud i årets jordbruksforhandlinger. Når tilbudet kommer, er ikke avklart.

Bilde fra presentasjon av jordbrukets krav 27. april. Merete Furuberg, Nils T. Bjørke og Leif Forsell. Foto: Marthe Haugdal.

- Det viktigste er at vi får et godt tilbud. En dags forsinkelse er ikke kritisk i forhold til forhandlingsløpet, sier Per Skorge, generalsekretær i Norges Bondelag. - Det er avgjørende at bonden får en inntektsvekst som gjør at vi nærmer oss andre grupper, poengterer Skorge.

Bondelaget.no kommer tilbake til det endelige tidspunkt når det foreligger.

Jordbruket fremmet sitt krav 27. april, og forhandlingene skal være i mål 16. mai.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere