Du møter Bondelagstillitsvalgte på Agroteknikk

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Styremedlemmer og fylkesledere; du treffer Bondelagets fremste tillitsvalgte på messa Agroteknikk 2012.

John Deere 4955, vinner av Åpen klasse på Agroteknikk 2012. Du ser den på Lillestrøm.Agroteknikk 2012 finner sted på Norges Varemesse på Lillestrøm 15.-18. november. Agroteknikk er messen hvor alle maskin- og redskapsleverandører til landbruket er samlet. I år legger messen beslag på vel 33 000 m2.  107 utstillere har meldt seg på, og under utstillingen blir det holdt flere foredrag for de som er interessert i faglig påfyll.

Satser på ungdommen

Årets utgave av Agroteknikk har lagt vekt på å skape interesse for utstillinga og for landbruk generelt gjennom en egen satsing på ungdom.På Ungdomstorget oppe på Mezzaninen i hall D blir det også en ungdomskafé med utsikt over messeområdet. Dette blir definitivt stedet for å møte kompiser, se og bli sett under Agroteknikk 2012.

Jessheim videregående skole er en av skolene for dem som vil bli landbruksmekanikere. Agroteknikk 2012 har inngått avtale med skolen om oppbygging og rigging av Ungdomstorget.
 

Kåring av årets lærlinger

 
En annen nyhet på Agroteknikk 2012 er kåring av årets landbruksmekaniker-lærlinger. Hver av de største utstillerne/aktørene nominerer en av sine læringer til konkurransen. Disse er TLIF-medlemmene Felleskjøpet, A-K maskiner, Eikmaskin, Lantmännen Maskin, HCP og Lena Maskin, samt en medlemsbedrift i Redskapsprodusentenes Landslag, RL. Årets lærlinger kåres på utstillerfesten på Agroteknikk 2012. De få en premietur etter messa.
 

Bondelaget på Agroteknikk

På Bondelagets stand på Lillestrøm kan du hver dag treffe styremedlemmer i Norges Bondelag, flere av fylkeslederne og fagpersoner fra Bondelagets sekretariat. Fra standen vil Bondelagets representanter drive medlemspleie og –verving, de vil selge t-skjorter og profileringsmateriell. Samtidig får du også anledning til å møte Bondelagets samarbeidspartnere.

 

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere