I Hedmark møtte morgenpendlerne bønder på Kongsvinger stasjon. Hensikten med markeringen var å minne folk om betydningen av norske bønder og norske råvarer.

Og hedmarksbøndene fikk godt gehør. Kristin B. Andersson roste initiativet overfor Trond Trovåg fra Eidskog Bondelag:

- Dette er viktig, for vi må jo ha mat! Og jeg betaler heller litt mer for maten og får norsk kvalitet, enn å kjøpe den type billigprodukter som vokser fram i utlandet, sa Andersson, og viste blant annet til kjeder som Eurocash og amerikansk billigmat.

I Vestfold fikk pendlerne med seg yoghurt og lesestoff på toget i morges. Her fra Tønsberg stasjon.

I Østfold møtte bøndene folket på togstasjoner, fergekai og shoppingsentre. De opplever at mange forbrukere støtter vår sak og ønsker at vi fortsatt skal produsere mesteparten av vår egen mat her i Norge. Bildet er fra fergekaia i Moss.

På Drammen og Hokksund togstasjon delte Buskerudbønder ut potetgull laget på norske råvarer og informasjon om hva arbeidet bønder gjør betyr for Norges befolkningen.

Rogalandsbøndene møtte folket på kjøpesenteret Kvadrat.

I Oppland har bøndene møtt folket med et klart budskap: Budskapet fra bøndene er klart:  Norge trenger bonden. Det handler om matproduksjon og beredskap, klima, arbeidsplasser, kulturlandskap, bosetting og mye mer. Opplandsbøndene deler ut brosjyre, et landbruksprodukt og god anledning til å snakke om landbruk og matproduksjon.

Akershusbøndene deltok på Norges Bondelag sin markering foran Stortinget. Les egen sak.