Det Norske Måltid 2012: og de nominerte er..

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Det Norske Måltid 2012 nærmer seg. I mellomtiden kan du "smake på" de nominerte..

Programleder Arne Hjeltnes og Bondelagsleder Nils T. Bjørke under Det Norske Måltid 2011, arkivfoto: Per Ole RanbergAlle regionene i Det Norske måltid har nominert sine produker, og Wenches kjøkken i God Morgen Norge på TV2 vil hver uke framover bruke utvalgte råvarer og produkter fra de regionale listene i TV-kjøkkenet.

Økt synlighet for produsenten

Hver enkelt produsent som står bak et nominert produkt har fått tilsendt en trykkfil med logo der det står: ”nominert til det norske måltid 2012”. Denne kan produsentene bruke fritt i sin markedsføring, men kun på det produktet som er nominert.

 I selve TV-programmene blir de som er finalister presentert. Hver enkelt finalist vil få tilsendt en trykkfil med logo som angir at de er ”finalist i det norske måltid 2012”. Denne kan brukes etter regionsprogrammet er sendt.

De nominerte er..

Bondelagets temaside mat og matopplevelser

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere