Brita Skallerud gjenvalgt som andre nestleder

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

 

Valgkomiteen innstilte på Einar Frogner som ny andre nestleder i Norges Bondelag, men Brita Skallerud ønsket å fortsette i vervet og Sogn og Fjordane Bondelags leder Per Hilleren fremmet benkeforslag på gjenvalg av Brita Skallerud.

Hilleren viste til at ledertrioen har fungert utmerket det siste året, og at Brita Skallerud er flink til å kommunisere utad. Forslaget om gjenvalg ble støttet av flere fylkeslag som viste til Britas gode kommunikasjonsevner og hennes kunnskap om landbrukspolitikk.

Fylkeslag som Møre og Romsdal Bondelag ved Birgit Oline Kjerstad og Einar Myki fra Hedmark Bondelag støttet forslaget fra valgkomiteen på Einar Frogner som ny andre nestleder. Begge viste til at Einar Frogner vil tilføre Bondelagets lederskap gode kunnskaper, mediehåndtering og Frogner vil kunne utfordre på en konstruktiv måte.

Brita Skallerud er fra Ullensaker, Akershus og har vært andre nestleder i Norges Bondelag siden 2009.

Einar Frogner er fra Vang, Hedmark, og fortsetter som styremedlem i Norges Bondelag. Einar har sittet i styret siden 2009.

Se samlesak om valget på årsmøtet.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere