Bønder av alle slag

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Politikerne fant sin indre bonde på Eidsvolls plass.

Bybonden Trine Skei Grande og bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Norges Bondelag serverte frokost til Stortingspolitikerne i dag, og ga dem sjansen til å finne sin indre bonde og støtte oss ved å gå med en button på jakkeslaget. Det er mange som deler landbrukets verdigrunnlag og som kan identifisere seg med bønder, uten at de nødvendigvis er bonde selv. Det dreier seg om slektsgården, sunt bondevett eller at de opplever gleden ved å dyrke grønnsaker på verandaen.

Bondetesten ga politikerne hjelp til å avdekke sin type bonde. Du kan ta bondetesten på bondevenn.no og få tilsendt din egen bondebutton.

Høyres Ingunn Foss ledes gjennom bondetesten av kommunikasjonssjefen i Bondelaget, Lise Boeck Jakobsen. Foss ble bondevenn!

Se flere bilder fra frokosten på Eidsvolls plass på facebook.

Aps landbrukspolitiske talsmann Knut Storberget er skapbonde, mens Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er bonde.

Les også Direktøren i Innovasjon i Norge mener det er muligheter for en ny ”gullalder” for norsk landbruk.

Krf'erne Hans Olav Syvertsen og Line Henriette Hjemdal testes av Lise Boeck Jakobsen og Lars Petter Bartnes.

Tor Andre Johnsen og Morten Ørsal Johansen tar bondetesten sammen med Per Skorge. Frps landbrukspolitiske talsmann ble bonde.

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere