Bondens butikk i Mathallen

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Norges Bondelag stiller seg bak etableringen av Bondens butikk i Mathallen i Oslo.

Bondelagsleder Nils T. Bjørke deltok under åpningen av Mathallen i Oslo. Nå kommer Bondens butikk samme sted, arkivfoto: Marthe Haugdal.

 

Den første Bondens butikk vil åpne i Mathallen i Oslo i november 2013.

Dialog og omdømme

- Ved Bondens butikk vil produsentene ta en mer aktiv rolle i dagligvarehandelen. Det er en velegnet måte å oppnå salg direkte til forbruker, komme i dialog med forbrukeren, og bygge et positivt omdømme til norsk landbruk og bønder, heter det i vedtaket Bondelagsstyret fattet. Norges Bondelag støtter etableringen av konseptet Bondens butikk med kr 150 000,-.

Det er styret i Bondens marked som har bestemt å etablere en egen butikk for produsentene som er aktive i sitt regionale Bondens marked.

Formål med etablering av Bondens butikk:

  • Etablere en profilbutikk som kan øke kunnskapen om og interessen for Bondens marked for nye kunder og dermed øke det totale salget.
  • Styrke kundelojaliteten ved økt tilgjengelighet og synlighet
  • Bidra til økt produsentsamarbeid og felles vekststrategier for produsentene i Bondens marked
  • Skape et produsentstyrt butikkalternativ der overskuddet går til bonden.

Kontaktperson i Norges Bondelag: Nils T. Bjørke.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere