Dyrsku’n er en av landets største møteplasser for mat og landbruk, og Bondelaget er selvfølgelig til stede. Vi arrangerer både egne aktiviteter og deltar på andres. På bondelagets fire stands blir det mulig å slå av en prat med tillitsvalgte og ansatte fra både sentral- og fylkesledd.

– Det er veldig verdifullt for oss med denne møteplassen for å formidle kunnskap om landbruk og matproduksjon, men det er også en minst like viktig plass for å slå av en prat og lytte til hva medlemmene våre er opptatt av, sier Aslak Snarteland er veldig klar for å ønske velkommen til årets Dyrsku'n.Aslak Snarteland.

Han er både fylkesleder i Vestfold og Telemark Bondelag, og styreleder i Dyrsku’n. Han forteller at de forventer rundt 90 000 besøkende over de tre dagene det arrangeres. Det er ca. 800 utstillere på 250 dekar med utstilling.

– Den store styrken til Dyrsku’n er mangfoldet. Blant 800 utstillere får vi alt fra lakris til sveler, som jeg synes gir et godt bilde på mangfoldet innen norsk mat, sier Snarteland. 

For oversikt over området og aktiviteter råder han besøkende til å laste ned guide-appen. I tillegg har han ett godt råd til.

– Beregn god tid! Her er det så mye spennende og interessant å finne på og sjekke ut.

Dyrsku’n har vært arrangert i uavbrutt rekkefølge siden 1856. Selv under 2 verdenskrig har det vært arrangert messe.

– Vi gleder oss enormt til å endelig ønske velkommen etter to år med pandemi, smiler han.

Bondelagets stands på Dyrsku’n 2022:

På Bondelagets store stand, ved Møt Landbruket-teltet, kan du slå av en prat med ansatte og tillitsvalgte fra Norges Bondelag og Vestfold og Telemark Bondelag. Her blir det også arrangert ulike aktiviteter.

I 2. etasje i Husdyrhallen kan du møte Vestfold og Telemark Bondelag. Her er det både mingleplass og salg av t-skjorter.

Bondelaget er også på plass i Landbrukshallen sammen med NorturaHos Bondelagskokk Mette Evensen på Sterke Nils-tunet, kan du smake hennes moderne retter med norske tradisjonsoster .

Du kan også møte Bondelagskokk, Mette Evensen, i Sterke Nils-tunet, sammen med Budeieveven og Norsk Gardsost. Bondelagskokken har et prosjekt hvor hun ønsker å løfte gamle tradisjonsoster og finne nye måter å bruke dem i oppskrifter. Her kan man kjøpe smakstallerkener med norsk tradisjonsost.

Deltar på konferanse og debatter

Leder i Bondelaget, Bjørn Gimming, vil delta på konferansen Kvinner i landbruket som har som mål å skape en felles arena der de kan hente inspirasjon og møte andre i samme situasjon. Han vil også delta i debatt om dagens landbrukspolitikk med leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Kjersti Hoff.

I tillegg vil Gimming delta på spørretime med initiativtaker til Bondeopprøret, Tor Jacob Solberg, om hvordan bonden kan få en rettferdig inntekt.

Styremedlem Erling Aas-Eng vil delta i en debatt om vern av matjord med Sigbjørn Gjelsvik, kommunal- og distriktsminister, Rasmus Hanson fra MDG, og bonde Anne F. Grødem.

Fullt program for hele Dyrsku’n finnes her.