Bondelaget leter etter bondevenner

Publisert 01.04.2014
  • Tips en venn om denne siden

Norges Bondelag berømmer de som fremmer norsk landbruk. Og flere skal det bli.

I vår lanserte Bondelaget kampanjen «Norge trenger bonden». Norges Bondelag vet at det fins mange som er glade i norske råvarer, norsk landbruk og kulturlandskap. Som et ledd i kampanjen leter nå Bondelaget etter disse.

De som har gjort noe spesielt for å fremme norsk matproduksjon, fortjener en påskjønnelse. Alle liker å bli satt pris på det de gjør, og det er viktig for norske matprodusenter å være i positiv dialog med samfunnet rundt dem. Å få positiv oppmerksomhet fra Bondelaget blir som regel veldig godt mottatt! Våre lokallag og fylkeslag deler i disse dager ut diplomer, forkler. heder og ære.

Her er noen av våre bondevenner hittil:

T.v: Ragnhild Holm og Peter Birkeland i «For smakens skyld AS» ble tildelt diplomet etter fantastiske småretter servert i politikermøte. 

T.h: På årsmøtet til Hordaland Bondelag ble Kari Traa utnevnt til Bondevenn. Kari Traa tenker nytt og friskt, og setter fokus på distriktet.

 

 

 

 

Fra venstre: Anveig Nybø utnevnes til bondevenn av Elin Røed for å framsnakke landbruket ved alle anledninger og for kloke tanker og innspill i landbruksdebatten.

De ansvarlige på kjøkkenet på Rica Olrud Hotell utenfor Hamar i Hedmark er kåret til bondevenner for å være bevisste på bruk av lokale råvarer.

Telemark Bondelag vil sette de flotte råvarene landbruket produserer i fokus. De starter derfor med å utnevne de ansatte ved Norgesmøllen Skien.

 

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere