Agroteknikeren er tilbake
Til høsten starter et nytt fagskoletilbud i planteproduksjon og driftsledelse på Hvam vgs og Fagskolen Innlandet.
Fagskoleutdanning er yrkesrettet utdanning over videregående skoles nivå. Planteproduksjon og driftsledelse på Hvam tilbys på deltid over to år (tilsvarende et års heltidsstudier). Studiet gir 60 fagskolepoeng og de som er ferdig utdannet får tittelen ”Agrotekniker planteproduksjon og driftsledelse”.
Mål for utdanningen er å kunne etablere, lede og drive et landbruksforetak med hovedvekt på planteproduksjon. Krav til opptak er bestått relevant utdanning fra naturbruksprogrammet i videregående skole, eller tilsvarende realkompetanse. Søknadsfrist er 15. april.
Les mer om Planteproduksjon og driftsledelse
- Norges Bondelag hilser utdanningen velkommen, sier andre nestleder Brita Skallerud. - I Bondelaget har vi jobbet for å få flere fagskoletilbud innenfor landbruk helt siden Lov om fagskoleutdanning kom for ti år siden. Kompetanse er viktig og agronomutdanningen gir en god grunnutdanning, men mange i landbruket ønsker en praktisk videreutdanning og da er fagskole veien å gå.
Andre fagskoleutdanninger innen landbruk og tilknyttede fag:
- Tomb fagskole tilbyr Storfehold og driftsledelse. Dette er en ettårig utdanning, på heltid, med søknadsfrist 15. april.
- Fagskolen Telemark /Søve vgs tilbyr Ledelse, økonomi og markedsføring for landbrukssektoren, kurset tilsvarer 14 fagskolepoeng.
- Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører somtilbyr fagskoleutdanningene Anleggsgartnertekniker, Botanisk design, Eksperimentell formgiving, Historiske grøntanlegg, Park- og hagedrift.
- Hjeltnes fagskule med utdanning som Arborist, utdanningen gir grunnlag for å arbeide med tre på alle nivå i alle typer anlegg.
- Norsk Hestesenter har utdanning for Galopptrener, Ridelærer, Travtrener.
Les mer på Bondelagets temaside Fagskole, universitet og høgskole.