87 øl er med i kampen om Årets øl 2012

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

20 bryggerier fra 14 fylker har meldt på 87 øl ttil kåringen av Årets Øl 2012 under Det Norske Måltid.

Borg Bokk ble Årets øl 2011, foto: Julie AmunsenKåringen av Årets Øl 2012 inngår i prosjektet Det Norske Måltid som skal gå som en serie på TV2 seinhøsten 2012 og munner ut i en stor finale i januar 2013. Bak prosjektet står Stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa i spissen.

-Øl har vært en del av norsk matkultur i nesten 3000 år, og det vi opplever nå er intet mindre enn en revolusjon i norsk bryggekultur. Det finnes øl som passer til absolutt alt av norsk mat og norske råvarer, sier Harald Osa som konstaterer at den nye ølbølgen er på full fart inn i restaurant og reiselivsbransjen i Norge.

De 87 forskjellige øltypene er påmeldt i fem ulike klassr:

  • Lys lager/pils 17 øl
  • Hveteøl/blonde 15 øl
  • Mørk lager/bayer 11 øl
  • Ale 23 øl
  • Porter/stout 10 øl
  • Årets innovasjon 11 øl

Deltakerne spenner over alt fra tradisjonsrike bryggerier som Rigngnes, Hansa, Borg, Mack, Aass og EC Dahl til små gårds- og mikrobryggerier over hele landet.

Norges Bondelag er en av samarbeidspartnerne i Det Norske Måltid

Støtter felling innenfor ulvesona

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går inn for å ta ut tre revirer innenfor ulvesona under vinterens lisensjakt. – Nemndene tar ansvar og følger opp Stortingets politikk, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i styret i Norges Bondelag.

Kornet tørker bort på Romerike.

For seint for kornet

Årets kornavling kan bli om lag halvparten av det normale, mens mye av graset fortsatt kan berges.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere