87 øl er med i kampen om Årets øl 2012

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

20 bryggerier fra 14 fylker har meldt på 87 øl ttil kåringen av Årets Øl 2012 under Det Norske Måltid.

Borg Bokk ble Årets øl 2011, foto: Julie AmunsenKåringen av Årets Øl 2012 inngår i prosjektet Det Norske Måltid som skal gå som en serie på TV2 seinhøsten 2012 og munner ut i en stor finale i januar 2013. Bak prosjektet står Stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa i spissen.

-Øl har vært en del av norsk matkultur i nesten 3000 år, og det vi opplever nå er intet mindre enn en revolusjon i norsk bryggekultur. Det finnes øl som passer til absolutt alt av norsk mat og norske råvarer, sier Harald Osa som konstaterer at den nye ølbølgen er på full fart inn i restaurant og reiselivsbransjen i Norge.

De 87 forskjellige øltypene er påmeldt i fem ulike klassr:

  • Lys lager/pils 17 øl
  • Hveteøl/blonde 15 øl
  • Mørk lager/bayer 11 øl
  • Ale 23 øl
  • Porter/stout 10 øl
  • Årets innovasjon 11 øl

Deltakerne spenner over alt fra tradisjonsrike bryggerier som Rigngnes, Hansa, Borg, Mack, Aass og EC Dahl til små gårds- og mikrobryggerier over hele landet.

Norges Bondelag er en av samarbeidspartnerne i Det Norske Måltid

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere