Vil ikke ha formuesskatt på arbeidende kapital

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Bare 14 prosent av befolkningen vil ha formuesskatt på arbeidende kapital.

Assisterende generalsekretær Knut Hoff i Norges Bondelag, foto: Eivor Eriksen.48 prosent er imot, mens 38 prosent hadde ingen mening. Det viser en meningsmåling Ipsos MMI har gjort for NHO.

Uansett inntekt, alder eller hvor i landet man bodde var det flere motstandere enn tilhengere av denne særnorske skatten på arbeidende kapital. Arbeidende kapital er arbeidsverktøy, lagerlokaler, lastebiler og annet som bedriftene trenger for å produsere. 11 næringsorganisasjoner fra Norges Bondelag til NHO har sammen gått i mot formuesskatt på arbeidende kapital fordi det rammer verdiskapingen og privat norsk eierskap.

Kilde: NHO

Kontaktperson i Norges Bondelag: Knut Hoff

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere