Vil ha nye byer

Av Ragna Kronstad,
  • Tips en venn om denne siden

TV 2 skrev i går om Norges Bondelags nytenkning rundt byplanlegging. Norges Bondelag vil ha nye byer i Norge.

Vi har rundt tre prosent jordareal i Norge som brukes til matproduksjon. Og hvert år forsvinner noen dekar til utbygging fordi befolkningspresset mot byene øker.

Norges Bondelag ønsker nye løsninger på bordet, og det raskt.

– Vi trenger nye byer i dette landet.

Arkitektkontoret Snøhetta har tidligere skissert opp en ny by på Minnesund ved Eidsvoll i samarbeid med Akershus Bondelag. Vi må rett og slett tenke nytt, for det finnes areal som ikke tar matjord, sier Nils T. Bjørke til tv2.no.

Les saken her

 
Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere