Vær nysgjerrig på økologisk

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Økouka i Oslo åpnet i morges med frokost på Mathallen, hvor Lars Petter Bartnes oppfordrer både forbrukere og bønder til å være nysgjerrig på det økologiske.

Økouka er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag.

- Jeg er glad for å se et stort mangfold, og oppfordrer alle til å benytte seg av mangfoldet, både av økologiske produkter og programmet på Økouka, sa bondelagsleder Lars Petter Bartnes under åpningen av Økouka.

- Positivt å se så mange som er sultne både på frokost og kunnskap om økologisk mat. Det er mye nysgjerrighet blant bøndene om økologisk drift. Den økologiske produksjonen har en sentral funksjon i innovasjonsbølgen som er i landbruket nå. Både bønder og matkjeder ønsker å delta her, sa Bartnes.

Norges Bondelag er en av arrangørene når Økouka åpnet med frokost på Mathallen i dag. Norges Bondelag medvirker til sju arrangementer, og ser fram til åtte dager med inspirasjon, kunnskap og de deiligste smaker.

Bak Økouka står Norges Bondelag, Biologisk-dynamisk Forening, Bondens Marked, Bygdø Kongsgård, Bybi, Debio, Food Studio, Geitmyra matkultursenter for barn, MAJOBO, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Oikos – Økologisk Norge og ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger.

Gjennom 43 arrangementer vil Økouka vise fram mangfoldet av landbruks- og matproduksjon i Norge, og knytte det til folks hverdag.

Les om de sju arrangementene hvor Norges Bondelag er med på arrangørsiden.

Les mer om Økouka og program med arrangement åpne for alle.

Fakta og følelser om rovdyr

Syns du rovdyrsituasjonen kan være en kompleks og forvirrende sak? Vi har snakket med Erling-Aas eng, rovdyransvarlig i Norges Bondelag for å få litt mer oversikt.

Pelsdyr: Får full erstatning

Norges Bondelag og flere andre har arbeidet intenst for å få regjeringen til å skifte mening så de berørte bøndene skal få en rettferdig erstatning. Tirsdag kom avgjørelsen.

Viktig med riktige kutt for norsk jordbruk

-Vi skal kutte utslipp og tar oppgaven på alvor. Samtidig er jeg bekymret for konsekvensene de foreslåtte kuttene kan få, ikke bare for jordbruket, men for landet vårt, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Valgnemnda er i gang

Styreleder og 2. nestleder i styret til Norges Bondelag stiller seg ikke til disposisjon for en ny periode. Valgnemnda jobber med å finne gode kandidater til styret.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
04
mars

AU-møte

Landbrukets hus
Torsdag
05
mars

Fylkesårsmøte i Sogn og Fjordane

Skei Hotell
Fredag
06
mars

Fylkesårsmøte i Møre og Romsdal

Våre samarbeidspartnere