Vær nysgjerrig på økologisk
Økouka i Oslo åpnet i morges med frokost på Mathallen, hvor Lars Petter Bartnes oppfordrer både forbrukere og bønder til å være nysgjerrig på det økologiske.
Økouka er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag.
- Jeg er glad for å se et stort mangfold, og oppfordrer alle til å benytte seg av mangfoldet, både av økologiske produkter og programmet på Økouka, sa bondelagsleder Lars Petter Bartnes under åpningen av Økouka.
- Positivt å se så mange som er sultne både på frokost og kunnskap om økologisk mat. Det er mye nysgjerrighet blant bøndene om økologisk drift. Den økologiske produksjonen har en sentral funksjon i innovasjonsbølgen som er i landbruket nå. Både bønder og matkjeder ønsker å delta her, sa Bartnes.
Norges Bondelag er en av arrangørene når Økouka åpnet med frokost på Mathallen i dag. Norges Bondelag medvirker til sju arrangementer, og ser fram til åtte dager med inspirasjon, kunnskap og de deiligste smaker.
Bak Økouka står Norges Bondelag, Biologisk-dynamisk Forening, Bondens Marked, Bygdø Kongsgård, Bybi, Debio, Food Studio, Geitmyra matkultursenter for barn, MAJOBO, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Oikos – Økologisk Norge og ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger.
Gjennom 43 arrangementer vil Økouka vise fram mangfoldet av landbruks- og matproduksjon i Norge, og knytte det til folks hverdag.
Les om de sju arrangementene hvor Norges Bondelag er med på arrangørsiden.