Ulike mål krever ulik politikk

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

- Norge vil og kan ha et annet landbruk, skriver Bondelagsleder Nils T. Bjørke i et innlegg i dagens Aftenposten

Innlegget tar utgangspunkt i hva to danske EU-parlamentarikere skrev i Aftenposten da forslaget om omegging av tollvernet ble kjent.

- Topografi og klima i Norge lar seg ikke sammenligne med forholdene lenger sør. Kostnadsnivået er også mye lavere langs autobahnen og autostradaen enn langs E 18 og E6. At to EU-parlamentarikere ikke har et hjerte for den norske bonden og et levende Norge kan vi leve med. Men vi skal ikke la EU-parlamentarikere legge premissene for vår politikk. Danskene har eksport som primærmål, vi har selvforsyning og bosetting, skriver Bjørke i innlegget "Ulike mål krever ulik politikk."

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere