Tusenvis i opptog for norsk matproduksjon

Publisert 20.05.2014
  • Tips en venn om denne siden

Opptoget svulmet etter hvert opp til 6000 mennesker. - Jeg er stolt og glad over å jobbe for en slik fantastisk organisasjon, sier organisasjonssjef Astrid Solberg.

Både Natur og Ungdom, Bygdeungdomslaget, Bygdekvinnelaget, Senterungdommen, Oslo Miljøpartiet De Grønne, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, flere videregående skoler og mange andre som kommunikasjonsavdelingen ikke har helt oversikt over, gikk i tog for norsk matproduksjon tirsdag.

- Fantastisk dag. Stormønstring for norsk landbruk. Aldri opplevd noe lignende, sier en begeistret organisasjonssjef Astrid Solberg.

Opptoget for norsk matproduksjon samlet 4000 og svulmet etter hvert opp til 6000 mennesker anslår Oslo politidistrikt. De fulgte nøye med:

- Vi ledsager og overvåker markeringen på Eidsvolls plass. Bøndene oppfører seg fint og rolig, skrev operasjonssentralen på twitter.

- Det er imponerende hvor disiplinerte de fremmøtte var, spesielt med tanke på hvor mye frustrasjon som har samlet seg opp. Dette sier kanskje noe om samholdet blant norske bønder. Dette gir pågangsmot for framtiden. Jeg er stolt og glad over å jobbe for en slik fantastisk organisasjon, sier Solberg.

Se flere bilder i albumet på Bondelaget facebookside

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere