Tusenvis i opptog for norsk matproduksjon

Publisert 20.05.2014
  • Tips en venn om denne siden

Opptoget svulmet etter hvert opp til 6000 mennesker. - Jeg er stolt og glad over å jobbe for en slik fantastisk organisasjon, sier organisasjonssjef Astrid Solberg.

Både Natur og Ungdom, Bygdeungdomslaget, Bygdekvinnelaget, Senterungdommen, Oslo Miljøpartiet De Grønne, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, flere videregående skoler og mange andre som kommunikasjonsavdelingen ikke har helt oversikt over, gikk i tog for norsk matproduksjon tirsdag.

- Fantastisk dag. Stormønstring for norsk landbruk. Aldri opplevd noe lignende, sier en begeistret organisasjonssjef Astrid Solberg.

Opptoget for norsk matproduksjon samlet 4000 og svulmet etter hvert opp til 6000 mennesker anslår Oslo politidistrikt. De fulgte nøye med:

- Vi ledsager og overvåker markeringen på Eidsvolls plass. Bøndene oppfører seg fint og rolig, skrev operasjonssentralen på twitter.

- Det er imponerende hvor disiplinerte de fremmøtte var, spesielt med tanke på hvor mye frustrasjon som har samlet seg opp. Dette sier kanskje noe om samholdet blant norske bønder. Dette gir pågangsmot for framtiden. Jeg er stolt og glad over å jobbe for en slik fantastisk organisasjon, sier Solberg.

Se flere bilder i albumet på Bondelaget facebookside

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere