Traktoraksjon i Midt-Gudbrandsdalen

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

- Vi produserer ikke mat på dugnad, var et av slagordene som var å se på traktorer og hengere på Fryatun.

Nesten 70 traktorer hadde kjørt fra Vinstra i nord og Fåvang i sør i kolonne langs E6.

Lokallagene, både fra Bondelaget og fra Bonde- og småbrukarlaget, fikk samlet nesten 70 traktorer på kort varsel i dag. De som var på tur langs E6, fikk dermed god tid til å beskue kulturlandskapet i Midt-Gudbrandsdalen.

 

 

Et imponerende antall traktorer var samlet på Fryatun.

 

Bondelagslederne i Midt-Gudbrandsdalen var godt fornøyd med oppslutninga om aksjonen. F.v. Stein Arne Dalsegg, Ola Masseng Sylte, Marthe Dypdalen, Knut Olav Thujord, Kjell Arne Kaus.

 

Traktorsjåfører og andre aksjonister samlet på Fryatun.

 

Saktegående trafikk langs E6.

 

Teksten sier: Vi vil gjerne produsere mer mat, men ikke på dugnad. Blikket sier også sitt.          Alliansepartnere var også med i dag: Regjeringa svikter bygda. Norsk matproduksjon = arbeidsplasser.

 Vi produserer ikke mat på dugnad.

      Ja, mat koster.

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere