Økobonde søkes

Av Anne C. Wangberg,
  • Tips en venn om denne siden

Økobonde søkes

Fredag 29.september inviterer Norges Bondelag til møte om økologisk matproduksjon. Meld deg på!

Salget av økologisk mat øker som aldri før samtidig som norsk økologisk produksjon synker. Må vi importere den økologiske maten eller kan vi gjennom felles satsing bygge opp en produksjon av økologisk mat på norske ressurser? Er du nysgjerrig på muligheter og utfordringer ved økologsik produksjon, kom til Landbrukets Hus i Hollendergaten 5 på Grønland i Oslo, fredag 29.september kl 10 - 14.

Praktisk tilnærming

Generaltsekretær i Norges Bondelag, Per Skorge, vil snakke om satsing på økt økologisk produksjon, mens økobonde Runar Sørli (egg og melkeprodusent) og Aud Mari Folden (grønnsaker og parallelproduksjon) vil fortelle om sine praktiske erfaringer fra egen gård. Silje Valand, rådgiver hos Norsk landbruksrådgivning, vil ta for seg økologisk matproduksjon, mens Gartnerhallen, TINE, Felleskjøpet, Nortura, NLR og Debio vil gi korte orienteringer om økologiske muligheter.

Det blir anledning til å stille spørsmål og åpnes for diskusjon etter hvert innlegg. Hele programmet finner du på www.okouka.no.

Det blir servert lunsj og av hensyn til å ha nok mat ønkser vi påmelding til markus@oikos.no

 

 

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Flom Agder Ruglandsbroa 2017

Tilbyr kurs i flomforebygging

Flom er problem stadig flere bønder i Norge møter. Nå arrangerer Norges Bondelag orienteringsmøter om flomforebygging flere steder i landet.

Omvisning på den magiske fabrikken, biogassanlegget i Vestfold

30 prosent av husdyrmøkka skal bli til biogass

Bondelaget er svært fornøyde med at et flertall på Stortinget slår fast at 30 prosent av norsk husdyrgjødsel skal gå til biogassproduksjon i framtida. – Nå må vi sørge for at virkemidlene for å realisere målet kommer på plass, sier Bjørn Gimming, 1. nestleder i Norges Bondelag.

Ingen funn av antibiotikaresistente MRSA-bakterier i norske svinebesetninger i fjor.

Ingen MRSA-utbrudd i 2017

I fjor var det ingen funn av klassisk LA-MRSA hos norske svin. – God innsats fra næringa har gitt resultater, sier Bartnes.

Landbruk i Sveits

Den sveitsiske bonden i skvis

Med dagens landbrukspolitikk står den sveitsiske bonden i skvis og har i realiteten valget mellom å være landskapsforvalter eller storbonde, sa Beat Röösli fra Schweitzer Bauernverband, da han innledet på AgriAnalyses internasjonale seminar.

Revefarm. Foto: Norges Pelsdyralslag

Sterkt kritisk til pelsdyrforbud

Pelsdyrforbudet til regjeringa er uforutsigbar næringspolitikk, et år etter at de selv gikk inn for bærekraftig utvikling av næringa. Norges Bondelag er sterkt kritisk til avvikling.

Statssekretær i KLD, Atle Hamar (V) og Erik Lahnstein, daglig leder i Norges Skogeierforbund.

Avviser at EU-samarbeid vil bremse skogsatsing

- Mitt utgangspunkt er at et klimasamarbeid med EU skal ikke legge begrensninger for verdiskaping på norske skogressurser. Dette fastslo statssekretær i Klima- og miljødepartementet, Atle Hamar (V), i dag under et frokostseminar i regi av Bondelaget, Skogeierforbundet, NNN, Fellesforbundet og NHO Mat og drikke.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
28
Februar

Fylkersårsmøte Finnmark

Lakselv Hotell
Fredag
02
Mars

Fylkersårsmøte Møre og Romsdal

Scandic Seilet Hotell, Molde
Onsdag
07
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere