Totalt har Norges Bondelag nå 60 361 medlemmer, og i år øyner vi en mulighet til å snu den negative medlemsutviklingen, forteller seniorrådgiver Elise Larsen i organisasjonsavdelingen i Bondelaget.

 

- Det har vært jobbet godt med verving på alle nivåer i organisasjonen, noe som synes i resultatene. Mange fylkeslag har hatt verving på agendaen på ledermøtene. På ledermøtet i Innlandet Bondelag vervet en av lokallagslederne 15 nye medlemmer! Det er imponerende, sier Larsen.

Som vanlig er det også et par superververe som har gjort en veldig imponerende jobb. Ståle Haukelid i Flekkefjord Bondelag og Tor Arne Liland i Sirdal Bondelag har vervet 30 nye medlemmer hver i november og kniver om å bli årets verver i Norges Bondelag. Konkurransen for å bli årets beste verver går gjennom hele året, vinneren blir invitert årsmøtet i Norges Bondelag i 2023.

 

 

Sammen blir vi sterkere

Også Bodhild Fjelltveit, 2.nestleder i Norges Bondelag, er svært fornøyd med innsatsen, og ikke minst kreativiteten som mange lokallag og enkeltpersoner har vist under vervingen. Det har blitt laget mange filmer rundt om i landet, og ukjente skuespillertalenter har kommet til overflaten, forteller hun.

-Det aller viktigste ved at vi blir flere, er at vi blir sterkere sammen. Vi har mange viktige og avgjørende saker fremover. Bondeinntekta skal opp og en forpliktende opptrappingsplan må på plass. Da trenger vi å stå sammen.

Bodhild Fjelltveit, 2.nestleder i Norges Bondelag

-Det aller viktigste ved at vi blir flere, er at vi blir sterkere sammen. Vi har mange viktige og avgjørende saker fremover, som at bondeinntekta skal opp og en opptrappingsplan må på plass. Da trenger vi å stå sammen, sier Fjelltveit.

Vervingen fortsetter

Det er fortsatt noen uker igjen av 2022 så det all grunn til å fortsette vervingen.

- Vi er definitivt ikke i mål. Konkurransen om å bli årets verver pågår ut året og det er helt jevnt i toppen.  Flere fylker har vist at det er mulig med solid medlemsvekst på bare fire uker, sier Elise Larsen.

Vil du melde deg inn i Bondelaget kan du gjøre det her

Kjenner du noen som bør bli medlem i Bondelaget? Vi gjør det enkelt for deg. Send en SMS gratis til 2030 og skriv kodeord BONDE og fortell oss hvem du tenker bør bli medlem hos oss.