Kven fortener Kulturlandskapsprisen 2018?

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Kulturlandskapsprisen 2017
Bøndene på Kvitsøy mottok Kulturlandskapsprisen i fjor. No kan du nominere kandidatar til årets pris.

Nominer din kandidat til Kulturlandskapsprisen 2018 innan 1. april.

Kjenner du nokon som har gjort ein ekstraordinær innsats for kulturlandskapet? Då kan du nominere dei til Den nasjonale kulturlandskapsprisen 2018. 

Bønder vann i fjor

Kulturlandskapsprisen har blitt delt ut sidan 2007, etter initiativ frå Norsk Kulturarv, og i fjor var det bøndene på Kvitsøy i Rogaland som vart heidra for sitt arbeid for kulturlandskapet. 

– Å ta vare på jordbrukets kulturlandskap med sine verdifulle kvalitetar, krev ein stor og målretta innsats. Bøndene på Kvitsøy gjer ein formidabel innsats med å halde tradisjonar i hevd, samstundes som dei kombinerer tradisjonell med moderne drift. Dei viser og samanhengen mellom kulturlandskapet og verdiskaping, sa landbruks- og matminister og juryleiar Jon Georg Dale då han delte ut prisen til Kvitsøy-bøndene i fjor.

Håpar på gode kandidatar frå landbruket

Norges Bondelag mener det er viktig at næringa sjølv nominerer gode kandidatar som driv aktivt og kan vere gode eksempel på aktiv landbruksdrift som tar vare på eit levande kulturlandskap. Prisen er på 50000 kroner og eit kunstverk, og fristen for å nominere er 1. april. 

Du kan nominere din kandidat og lese meir om kriteria for prisen på heimesidene til Norsk Kulturarv. 

 

Stortinget

Stortingshøring om matmaktlov

- Det er på høy tid å innføre lov om god handelsskikk, sa Norges Bondelag under en åpen høring om matmakt på Stortinget. Arbeiderpartiet har foreslått å innføre matmaktloven som regjeringa la i skuffen for tre år siden.

mTr

Serverte frokost til stortingspolitikerne

Politikere fra de fleste norske partiene møtte opp på Bondelagets årlige frokost foran Stortinget. Kvalitet, verdiskaping og forutsigbarhet i landbrukspolitikken var noen av stikkordene fra de som holdt appeller.

Åpen Gård på Facebook

Bli med på Åpen Gård på Facebook!

Fredag 20. april gjentar vi suksessen fra i fjor, og arrangerer Norges største Åpen Gård på Facebook. Arrangementet gir oss mulighet til å vise norsk landbruk fram på sitt beste i forkant av årets jordbruksoppgjør. Skal vi lykkes trenger vi din hjelp!

ost

EU vil innføre lov om god handelsskikk

EU-kommisjonen la denne uka fram forslag om en lov om god handelsskikk som skal gi mer rettferdig konkurranse i dagligvaresektoren og styrke bondens inntektsgrunnlag. – Stortinget bør la seg inspirere, mener Bondelaget.

Lars Petter Bartnes og Leif Forsell

Forventer kraftig inntektsnedgang for bonden

Den norske bonden kan forvente en inntektsnedgang på 14 500 kroner fra 2016 til 2018. Det viser ferske tall fra Budsjettnemda for jordbruket. – Alvorlig for framtida til norsk matproduksjon og et krevende utgangspunkt for årets jordbruksforhandlinger, mener Bondelaget.

Sau på beite

Åpner for etterregistrering

Landbruksdirektoratet åpner for at foretak som ikke har ført opp dyr på beite/utmarksbeite i søknad om produksjonstilskudd for 2017 nå kan etterregistrere disse opplysningene innen 25.4.2018 og få utbetalt tilskudd.

Marte Bogstad fikk god hjelp til fjøsstellet. Foto: NBU.

Ungdomspolitikere på fjøsbesøk

​​​​​​​Nærmere tjue topptillitsvalgte fra ungdomspartiene fikk en smakebit på unge bønders hverdag da de hjalp til med fjøsstellet på Smedstad gård.

Gjerpen og Solum Bondelag

Kjempar om å bli Årets lokallag

Dei 18 lokallaga som kjempar om den gjeve tittelen Årets lokallag i Norges Bondelag, er no klare. Her kan du sjå kven dei nominerte er.

Fjorårets vinnere.

Kjenner du en Askeladd?

Vi leter etter en kreativ bygdegründer til årets Askeladdpris. Prisen som går til unge etablerere på bygda er i år økt til hele 50 000 kroner.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
26
April

Jordbruksoppgjeret 2018: Overlevering av jordbrukets krav

Landbruks- og matdepartementet
Fredag
04
Mai

Jordbruksoppgjeret 2018: Overlevering av statens tilbod

Landbruks- og matdepartementet
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere