Kronprinsessen på besøk hos Bybonden

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Kronprinsesse Mette Marit høster grønnsaker på Losæter med Bybonde Andreas Capjon.

- Det er fantastisk at dette stedet finnes midt i Oslo, sa kronprinsesse Mette Marit da hun besøkte Bybonden på Losæter i dag.

Bybonde Andreas Capjon viste kronprinsessen rundt på Losæter, hvor hun fikk være med på å bake brød og høste grønnsaker.

- Det er et fantastisk arbeid dere gjør. Dette viser at man kan dyrke mat så å si hvor som helst, men det er også et sosialt tiltak. Det sier mye om hva vi kan få til i denne byen, sa kronprinsessen, og la til at både barn og voksne får se hvor maten kommer fra, og at dette er et håndverk. 

- Vi er glade for at kronprinsessen ville komme hit til Losæter, og at hun er interessert i det vi driver med. Vi er jo utrolig stolte av det vi får til, sa bybonde Andreas Capjon etter besøket.

Norges Bondelag er en av drivkreftene bak hele Losæterprosjektet, og organisasjonssjef Astrid Solberg var også med på dagens besøk. – Vi ønsker å gi folk en forståelse av hvordan mat blir produsert, det er hovedgrunnen til at vi har engasjert oss her på Losæter. Vi er stolt av hva vi har fått til, og det er fint å vise det til kronprinsessen, sa Astrid Solberg.

 

 

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere