- Hvis vi ble med i EU, ville min gård gå dukken

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Det sier Brita Skallerud til den britiske avisen The Sun som har sett nærmere på utenforlandet Norge.

Den britiske avisen The Sun har tatt pulsen på Norge etter at EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso gikk ut mot et mulig britisk ønske om folkeavstemning om landets EU-medlemskap. Baroso beskyldte Storbritannia for å vise mentaliteten til "et lite land" som "Norge eller Sveits." "Hvor ille ville det vært å være et lite land som Norge?", spør The Sun.

Bondelagets andre nestleder Brita Skallerud er en av nordmenne The Sun besøkte. - Det er for mange lover som bestemmes i Brussel. Vi setter uavhengigheten vår for høyt, svarer Brita til The Sun på spørsmål om hennes oppfatning om hvorfor Norge ikke bør være medlem av EU. - Hvis vi ble medlem av EU ville vi bli oversvømt av billig importert mat. Min gård ville gå dukken, så enkelt er det.

Les hele artikkelen.

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere