Halvparten av norske skoler deltar i verdens største stafett

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Fredag 10. mai går startskuddet for TineStafetten på 252 arenaer i Norge. 100.000 elever løper.

Ungdommer fra hele landet møtes denne uken på ulike idrettsarenaer for å løpe, juble, heie på klassen og kåre den beste heiagjengen.

Dette er den 20. gangen det populære arrangementet gjennomføres, og TineStafetten forsetter å vokse med flere tusen deltakere for hvert år. I løpet av de 20 årene arrangementet har vært gjennomført, har over 1 million elever løpt stafetten som antas å være verdens største.

Halvparten av alle Norges skoler er med å løpe årets stafett. I Sogn og Fjordane deltar hele 90 % av elevene i fylket på TineStafetten, og i Vestfold er hele 76 prosent av skolene representert.

Du leser mer på hjemmesidene til TINE

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere