Gratulerer med 150-årsjubileet

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Dyrsku'n åpna i dag, for 150. gang. Se Bondelagslederens hilsen til jubilanten.

- Det er imponerende det Dyrsku'n har fått til. Arrangørene har klart å utvikle Dyrsku'n i tråd med den fantastiske næringa vi er en del av.  Husdyra er fortsatt en sentral del av arrangementet, men også Dyrsku'n speiler også den teknolgiske utviklinga i landbruket og det mangfoldet som vi i dag er stolte av, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes i sin hilsen til Dyrsku'n i anledning 150 årsjubileet.

Dyrsku'n er Norges største landbruksmesse og blir arrangert den andre helga i september hvert år i Seljord i Telemark. Dyrsku'n har opphav i fesjåa som ble arrangert rundt om i Telemark i 1850-åra. Her møttes bønder for å handle med dyr, og etterhvert ble det ønske om at disse skulle samles på et sted. Even Høyesen Nordgarden stilte et 100 dekar stort område til disposisjon i Seljord, og dette var starten på Dyrsku'n.

I dag er Dyrsku'n en viktig møteplass for norsk landbruk.

- Dere klarer å samle folk fra både vest og øst, og sør og nord. Denne helga er Seljord i Telemark selve sentrum for norsk matproduksjon, sier Lars Petter Bartnes i sin hilsen.

I forbindelse med 150-årsjubileet er kronprinsparet til stede på Dyrsku'n fredag kveld. Resten av programmet kan du lese her.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere