Norges Bondelag er medarrangør av ØKOUKA, og Birte Usland, styremedlem i Bondelaget, skal blant annet holde appell under åpningen.

-Vi vil vise frem mangfoldet av matproduksjon i Norge og vi ønsker å knytte det nærmere  folks hverdag. Råvarene det rettes fokus på under ØKOUKA er jo nettopp produkter fra den norske bonden Det er viktig å løfte frem fordi alle trenger bonden, og bonden trenger den bevisste forbruker, kokk og kjøpmann, sier Birte Usland.

ØKOUKA er en landsdekkende feiring av økologisk og biodynamisk mat og landbruk, og i år  gjennomføres det flere arrangementer enn noensinne over store deler av landet. Etterspørselen er større enn noensinne.

-Norges Bondelags mener økologiske produkter er en viktig del av mangfoldet som norske bønder skal levere forbrukeren. Vi mener også at den norske forbrukeren skal ha tilgang til norske økologiske råvarer, understreker Birte Usland.

Økobonde søkes

Fredag 29.september klokken 10 – 14 på Landbrukets Hus i Oslo, inviterer Norges Bondelag til fagseminar. Bakgrunnen er at salget av økologisk mat øker som aldri før, samtidig som norsk økologisk produksjon synker. Må vi importere den økologiske maten eller kan vi gjennom felles satsing bygge opp en produksjon av økologisk mat på norske ressurser?

Har du lyst å delta kan du melde deg på via hos markus@oikos.no. Hele programmet finner du på www.okouka.no