Statrådskiftene ble klart tidligere i dag på slottsplassen. Sandra Borch blir ny minister for forskning og høyere utdanning.

- Jeg vil takke Sandra Borch for samarbeidet i tiden hun har vært Landbruks- og matminister.  I denne perioden har vi fått på plass nødvendig kompensasjon gjennom tilleggsforhandlinger og ikke minst to viktige jordbruksoppgjør i en svært krevende tid for norske bønder, med svært stor kostnadsvekst. Sandra Borch har vært en tydelig og effektiv landbruksminister med et stort hjerte for norsk matproduksjon. Ønsker henne lykke til videre som minister for forskning og høyere utdanning, sier Bjørn Gimming, leder i Norges Bondelag.

Pollestad ny landbruksminister

Parlamentarisk nestleder i Senterpartiet, Geir Pollestad fra Rogaland, overtar som landbruksminister.

- Jeg vil gratulere Geir Pollestad som ny Landbruks- og matminister. Jeg ser fram til å samarbeide med ham. Det er store viktige saker som ligger foran ham, som opptrappingsplan, nytt tallgrunnlag og plan for økt selvforsyning før det kommer et nytt jordbruksoppgjør til våren. Norsk matproduksjon er viktig og jeg er glad for at vi får en kunnskapsrik og rutinert politiker som Geir Pollestad til å lede departementet fremover, sier Gimming.