Bondens butikk på plass i Mathallen

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Med 12 faste leverandører og mange sesongleverandører setter Bondens butikk sitt preg på Mathallen.

Bondens butikk i Mathallen, foto: Kari Marte SjøvikDa Bondens butikk åpnet i Mathallen Vulkan i Oslo fredag, manglet det ikke på lovord fra de mange besøkende. - Dette er noe jeg har savnet i mathallen, sa Ove Buvarp som bor et steinkast fra Mathallen og handler der hver eneste dag.

Aktive produsenter

Bak butikken står aktive produsenter fra Bondens marked. Selskapet som er et andelslag ble stiftet 21 august.

Et spennende utvalg

I butikken er det et spennende utvalg av oster og andre meieriprodukter, egg, mel, bakervarer, grønt, geleer, honning, fruktdrikker og ferskt kjøtt og kjøttprodukter. - Vi vil imidlertid legge stor vekt på å følge sesongene, sier butikksjef Jan Ivar Nykvist.-  Derfor vil du ikke finne alle produkter til en hver tid. Varene i butikk vil variere fra uke til uke. Det er dette som vil gjøre Bondens butikk til en levende butikk. På våre facebooksider vil vi løpende informere om hva som er nytt, for eksempel om når bringebæra er modne, rotgrønnsakene oppe av jorda eller kjekjøttet er på veg til hovedstaden.

Ansikt til ansikt med produsenten

Bondens butikk er et supplement til Bondens marked. Det unike med Bondens marked er at du kan møte alle produsentene ansikt til ansikt hver gang. Men også i Bondens butikk vil du kunne møte produsentene. Med jevne mellomrom vil de være i butikken for å fortelle om produksjonen og egne produkter. Butikksjefen er utdannet kokk og har en særlig forkjærlighet for lokalmat. Fra ham vil du kunne få gode råd med hjem om hvordan du kan bruke råvarene hjemme på ditt eget kjøkken.

Disse produsentene leverer fast til Bondens butikk

Les: Norges Bondelag stiller seg bak Bondens butikk

Dette er Bondens marked:

Bondens marked i Norge ble etablert i 2003, etter inspirasjon fra tilsvarende konsepter i blant annet USA og Storbritannia. Bak Bondens marked i Norge står Norsk Landbrukssamvirke, Hanen (tidligere Norsk Bygdeturisme og Gardsmat), OIKOS, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Kontaktperson i Norges Bondelag: Kari Marte Sjøvik

Støtter felling innenfor ulvesona

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går inn for å ta ut tre revirer innenfor ulvesona under vinterens lisensjakt. – Nemndene tar ansvar og følger opp Stortingets politikk, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i styret i Norges Bondelag.

Kornet tørker bort på Romerike.

For seint for kornet

Årets kornavling kan bli om lag halvparten av det normale, mens mye av graset fortsatt kan berges.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere