Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider.De to andre som er nominert i samme kategori er Dagens (en formidlingskanal for bærekraftig mat som leverer til storkjøkken) og Tim Wendelboek (kaffegründer).

Halvar Ellingsen har bakgrunn som kokk med erfaring fra Oslo-spisestedene Bagatelle, Palace Grill, Ylajali og Arakatak, men flyttet tilbake til Sortland for å starte eget spisested på Kvitnes gård.  Halvar ble utnevnt til Bondelagskokk i januar 2019 under Det Norske Måltid. 

-Vi er veldig glade og stolte av å ha Halvar med på laget som Bondelagskokk. Han har en imponerende faglig bakgrunn, blant annet fra kokkelandslaget. Råvarer av høy kvalitet har alltid vært viktig for han enten de kommer fra jord, hav eller fjøs. Han lever på gård og er dermed tett på bondelivet, noe som gir årets Bondelagskokk en ekstra dimensjon, sa leder av Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, da Halvar ble utnevnt.

Matprisen 2020

Matprisens jury vektlegger at Halvar utmerker seg ved å knytte produksjon og foredling av råvarene tett sammen med gourmetmat og vise hva lokal og bærekraftig mat kan bety i praksis.

Jusyen skriver: «Mange framoverlente restauranter satser på en god og solid relasjon mellom kokken og bonden, men få går så langt som å være begge deler. Som Ellingsen selv sa en gang: - Hadde jeg ikke vært kokk, hadde jeg blitt bonde. Bondelagskokken formidler tydelig hvorfor lokalt og økologisk er bærekraftig, og han er kompromissløs i sin tilnærming til å la sesong og lokal tilhørighet bestemme matvalget.»

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2020

Under samme arrangement annonseres også vinneren av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2020.  Her er også Bondelagskokk Halvar nominert i tillegg til Kaja Skovborg-Hansen og Heidi Bjerkan, Brith Bakken og Torill Renaa. Dette er en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljø. Etter en åpen nominasjonsprosess har styret og fagjuryen valgt ut fire kandidater fra 47 foreslåtte.

7. desember annonseres vinnerne av Matprisen 2020 på Matkanalen og Facebook. Også vinneren av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris offentliggjøres under sendingen.