Bondelaget på plass på Agrisjå

Av Ove Magne Ribsskog,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelagets leder Lars Petter Bartnes møter landbruks- og matminister Sylvi Listhaug til duell på Agrisjå i Stjørdal. Bondelaget stiller i år med egen stand på messa.

Sylvi Listhaug og Lars Petter Bartnes møttes første gang på årmøtet i Norges Bondelag i juni, der Bartnes ble valgt som ny leder.

Statsråd Sylvi Listhaug står for den ofisielle åpninga av Agrisjå 2014 fredag klokka 12, og like etterpå møter hun Lars Petter Bartnes til duell - under ledelse av Øystein Syrstad.

De to toppene har møttes bare en gang til debatt etter at Bartnes ble valgt som ny leder i Norges Bondelag i juni, og det var 13. august under Arendalsuka. Med i debatten var også Marit Arnstad (Sp) og Ole Robert Reitan i Rema 1000.

Debatten kan du se her:

Det ventes storinnrykk til landbruksmessa, som i 2011 hadde 34.000 besøkende. Oppslutninga fra utstillere er meget stor, og programmet er også spekket med faglige foredrag.

Bondelaget stiller med egen stand i fagteltet. Der kan du møte tillitsvalgte og ansatte.

- Vi håper folk stikker innom for å slå av en prat, enten for å diskutere landbrukspolitikk eller andre ting. Og er det noen som har lyst til å bli medlem, er de selvsagt hjertelig velkommen, sier organisasjonssjef Marit Haugen i Nord-Trøndelag Bondelag.

Blant dem som skal stå på stand, er advokat Erlend Stabell Daling i Norges Bondelag - ekspert på grunneierrettigheter. Hvis noen ønsker gode råd, kan de slå av en prat med ham.

Daling stiller også på et kafemøte om grunneierrettigheter i fagteltet på husdyrområdet lørdag klokka 15. Samme dag klokka 13 holder Marit Haugen et innlegg om tidligpensjon i samme telt.

Hvis det er noen spesielt du ønsker å treffe på Bondelagets stand, kan du merke deg tidene her:

Fredag 09.00-13.00Trine Hasvang VaagMarit Haugen
Fredag 13.00-16.00Kristin KjølenErlend Stabell Daling
Jon Gisle Vikan
Fredag 16.00-20.00Trond HodneKaja Heltorp
   
Lørdag 10.00-14.00Kristin IanssenErlend Stabell Daling
Lørdag 14.00-18.00Borgny Kjølstad Grande 
Lørdag 14.00-18.00 Kaja Heltorp
   
Søndag 10.00-13.00Sigmund JohansenBrita Buan
Søndag 13.00-17.30Johan Kristian DalingKaja Heltorp

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere