Bondelaget møtte Schjøtt-Pedersen

Av Ove Magne Ribsskog,
  • Tips en venn om denne siden

Nord-Trøndelag Bondelag fikk nylig møte med Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, statsråd ved statsministerens kontor.

Asbjørn Helland og Marit Haugen i Nord-Trøndelag Bondelag fikk lørdag et møte med statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, som er sentral i jordbruksoppgjøret, og May Britt Lagesen i Nord-Trøndelag Ap.
- Det var hyggelig at statsråden så seg tid til å komme innom og ta et møte med oss, sier fylkesleder Asbjørn Helland.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen var på vei til Namsos for å delta i fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg Hansens 50-årsdag. Sammen med sentrale Ap-politikere i fylket, kom han innom Bondens Marked på torget i Steinkjer. Han gikk en runde og snakket med folk, og satte også av tid til et møte med Asbjørn Helland og organisasjonssjef Marit Haugen i Nord-Trøndelag Bondelag.

- Vi prøvde å forklare hvor avhengig Nord-Trøndelag er av landbruket, og prøvde å få forståelse for bondens kår og at noe av inntektsgapet i forhold til andre grupper må tettes i årets jordbruksoppgjør, sier Asbjørn Helland.

Både vårens jordbruksforhandlinger og høstens valg var tema i samtalen.

- Høstens valg blir et skjebnesvangert valg, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Til Trønder-Avisa sier statsråden at han har stor forståelse for at Bondelaget i Nord-Trøndelag er opptatt av det forestående jordbruksoppgjøret. Han mener at alternativet til hva den rødgrønn regjeringen kommer opp med, uansett vil være verre.

- Mot det står et alternativ med Høyre og Frp som vil foreta dramatiske kutt i landbruksoppgjøret, sier Schjøtt-Pedersen til T-A.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere