Bondefrokost på Eidsvolls plass

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Onsdag byr Bondelaget og bondelagskokken på frokost. Vi vil vise stortingspolitikerne hvorfor Norge trenger bonden.

Bondefrokost foran Stortinget 2014

Velkommen til bondefrokost på Eidsvolls plass i morgen 8. april kl 9 – 10.

Norges Bondelag har invitert Stortingspolitikerne på frokost, og vil vise hvorfor Norge trenger bonden. Politikerne vil bli utfordret til å finne ut hvilken bonde de egentlig er gjennom å ta bondetesten. Nysgjerrig på hvilken bonde du er? Ta bondetesten på bondevenn.no.

Fra sitt ståsted forteller appellantene hvorfor Norge trenger bonden:

  • Anita Krohn Traaseth, adm. dir i Innovasjon Norge.
  • Alfred Bjørlo, ordfører for Venstre i Eid kommune i Sogn og Fjordane.           
  • Egil Olsvik, styreleder i nye NHO Mat og Drikke.
  • Bodhild Fjelltveit, sauebonde i Bergen.
  • Bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Det er bondelagskokk Karla Siverts som serverer frokosten, og studentkoret Lærken fra NMBU på Ås underholder.

Det er nå få uker til årets jordbruksforhandlinger er i gang, og Lars Petter Bartnes forbereder sitt første jordbruksoppgjør som leder av Norges Bondelag. – Vi jobber for å få til en jordbruksavtale som gjør at bøndene kan produsere mer mat på en klimavennlig måte, sier Bartnes.

- Det handler om hvilket landbruk vi vil ha, og hvordan maten skal produseres for å gi forbrukerne trygge og rene råvarer slik de etterspør, sier Bartnes.

Synlige over hele landet

Bøndene vil være synlige i bybildet over hele Norge i morgen. Du kan møte bønder på togstasjoner og fergekaier. I Sør-Trøndelag vil ordførerne få prøve å dyrke maten selv - som potetbønder. I Sarpsborg rydder bøndene byen før fotballkamp mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga. Sarpsborg Bondelag lager også moro for barnehagebarn med høyhopping og dyr.

Nå lanserer Norges Bondelag kampanjen Norge trenger bonden. Vi vil vise særpreget ved det norske landbruket, og hva samfunnet får tilbake av fellesgoder. Et mangfoldig landbruk bygget på små og mellomstore gårdsbruk over hele landet, som produserer trygge og kortreiste råvarene av høy kvalitet.

Se mer på bondevenn.no Der møter du fem bondefamilier som representerer noe av det mangfoldet av bønder som Norge trenger.  

Kontakt: Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, tlf 90084576.
Lise Boeck Jakobsen, kommunikasjonssjef, tlf 97599866.

 

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere