Tør du å spørre?

  • Tips en venn om denne siden

Ordtaket ”sammen er vi sterke” er helt riktig i bondelagssammenheng. At Norges Bondelag har nesten 62.000 medlemmer, betyr noe når vi henvender oss til samfunnet.

Illustrasjonsfoto: Odd Mehus.Jo flere medlemmer, jo mer vekt blir det lagt på hva Norges Bondelag sier og mener.

Mange politikere blir overrasket når vi forteller om medlemstallet vårt. De har fått med seg at det ikke er på langt nær 62.000 bønder i Norge – og de lar seg imponere av at det har så mange som støtter opp om bondelagsarbeidet.

Bare om lag halvparten av medlemmene våre er aktive matprodusenter, resten er personer som sympatiserer med Norges Bondelags vide formålsparagraf. Formålet til Norges Bondelag er å ivareta bygdenes økonomiske, sosiale og kulturelle interesser, og et slikt formål er det mange som kan støtte opp om!

Det svenske bondelaget LRF har 170.000 medlemmer. Hvordan kan det ha seg at så mange flere svensker enn nordmenn ønsker å støtte opp om sitt landbruk? Svenskene har gjort en svært god jobb med å samle alle som er opptatte av livet på landsbygda og svensk matproduksjon. Vi har virkelig noe å lære av det svenske bondelaget!

Bondelagets verveprosjekt har vi kalt ”Tørre å spørre”. Tør du å spørre? Spør du naboer, venner, familie og bekjente om de vil bli medlemmer i Norges Bondelag? Spør du de unge, nyetablerte som nettopp har overtatt en landbrukseiendom? Spør du veterinæren, elektrikeren som har mange landbrukskunder, naboene som går tur i skogen din eller dine utflytta søsken om de vil være medlemmer i bondelaget? Eller synes du det er ubehagelig å spørre? Du kan ikke oppleve noe verre enn å få et nei!

Bondelagets gjennomslagskraft er avhengige av at vi er mange. Overfor den nye blåblå regjeringa vil tyngden et høyt medlemstall gir oss, telle mye. I vanskelige tider er det også viktig å stå sammen, og støtte seg på hverandre.

Tenk igjennom om det er noen du kan spørre om å bli medlem i bondelaget – og så gjør du det!

Lykke til!

0 Kommentarer

Det er ingen kommentarer

Legg til kommentar

Felter merket med fet skrift må fylles ut

Ikke rart bøndene mister troen på fremtiden

«Bønder mister troen på fremtiden» skrev Nationen 8. mai. Ja, det gjør vi jo selvfølgelig! Det hadde vel alle gjort når regjeringen legger opp til at målene i landbrukspolitikken ikke skal møtes og i tillegg legger frem tilbud gang på gang som knapt møter kostnadsveksten.

Invester i jordhelsen

På Berge Gård på Gvarv er korn- og ammekubonde Hellek Berge opptatt av de minste organismene som befinner seg under beina våre; mikroorganismene i jorda.

Melkebilen henter melk overalt i Norge.

Svaret ligger i melka

Stolte tradisjoner, høye ambisjoner og hardt arbeid har ført Norge til verdenstoppen i osteproduksjon. Uten melk i verdensklasse hadde ikke det vært mulig. 

EU-flagget

Skjebnetid for matmaktregulering i EU

- Dette er sjansen vi har til innføre ei EU-lov om uheldig handelspraksis i verdikjeden for mat. Slik konkluderte EU-parlamentarikar Paolo de Castro då han sist veke traff EU-bøndene og samvirka i COPA-COGECA.

Namdalseid Bondelag. Anette Liseter i midten

Jeg vil ikke bli den siste bonden i bygda

Ingen vil bli den siste bonden i bygda. Derfor må vi som bønder ta vare på hverandre, det kollegiale fellesskapet og landbrukspolitikken som gir rom for både de små og de store, skriver Anette Liseter i dette innlegget.

Ammeku

Et privilegium, men ingen hobby

Kalvinger på julaften, våronn i konfirmasjonstiden, og innhøsting hele høstjakta. Vi er der for deg og det er ingen plass vi heller vil være, men ikke gratis, skriver Johan Martin Tovslid om livet som bonde.

Vafler illustrasjonsbilde

Brunost, vafler og andre verdier

Det er ikke alle politikere som stiller opp for verdiene fra norsk jord. Ikke engang de politikerne som elsker brunost og vafler, skriver Lars Petter Bartnes.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere