Tema for standen vår i år var "Et norsk, et sesong, et opp" med fous på frukt og grønt. Kari Sigrun Lysne frå fylkesstyret hadde lasta bilen full av delig frukt og grønt frå Sogn, og vi hadde ein flott utstilling med mykje forskjellig. Vi hadde laga ein quiz med spørsmål som passa til utstillinga, og bordet var fullt av smaksprøver. Både barn og vaksne spiste eple, blomkål, squash, plommer, aprikoser med meir. På laurdag var det mest barnefamiliar på standen, og dei kunne setje seg ned og fargeleggje og sjå på oppskrifter med frukt og grønt.

Vi måtte skrive lapp om at folk ikkkje skulle forsyne seg frå utstillinga, det var så freistande

På fredag var det mange skuleungdomar innom standen

Undervegs i festivalen hadde Kari Sigrun eit innlegg på scena i området. Ho viste fram frukt og grønt og snakka om korleis ein kan bruke norske varer i sesong. På laurdag hadde ho eit innlegg saman med Mette Nygård Havre frå Spis opp maten om mattredding og bruk av norsk frukt og grønt.

Kari Sigrun og Mette hadde eit engasjerande innlegg

Mat- og landbruksminister Sandra Borch opna festivalen, og ho var også innom standen vår og svarte på quizen.

Landbruksministeren fekk smake på jordbær frå Sogn

ByBonden Ida Kleppe og Kristin Hermansen hadde mikrodyrkekurs av potet på scena. ByBonde Mari Beitnes var også med på standen.

ByBonde Kristin Hermansen

Det vart delt ut fleire priser under festivalen. Toppe Gartneri fekk Berekraftprisen, og årets lokalmatprodusent var Påldtun frukt og bær, årets lokalmatprodusent vart Myrdal gard og Haugen gardmat fekk pris for årets festivalrett.

Toppe gartneri fekk berekraftprisen

Kari Sigrun Lysne, Monica Olsen Torsnes frå Matarena og Mette Nygård Havre frå Spis opp maten

Landbruksministeren opna festivalen

Tidlegare Bondelagsleiar Nils T. Bjørke var innom

 

Matredder Mette Nygård Havre med ByBonde Mari Beitnes

Vinnarane av quizen; Maria og Marie, får kvar sin bok i posten