Nyhende frå Vestland Bondelag

Grilling og landbrukspolitikk i Åsane

Nyvalt leiar i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes deltok på grillfest i Åsane onsdag. Mange hadde møtt opp for å grille i finveret og høyre Lars Petter sitt innlegg; «Landbruket i ei brytningstid». Nortura SA og Felleskjøpet sto bak arrangementet.

Bonde for ein dag

Avgangsklassen ved Vassenden skule prøvde ut Landbruksspelet, og fekk innsikt i nokre av vala bonden må ta.

Jordvern viktig i Uskedalen

Det kan vera vanskeleg å nå fram med jordvern når kommunen skal planlegge framtida. I Uskedalen er heldigvis jordvern viktig for både bønder og politikarar.

Byjenta som ville bli bonde

Bondebladet har ein reportasje om fylkesleiar Frøydis Haugen. Les den her.

Hvilken matprodusent er mest verdt?

- Jeg oppfordrer Bondelaget til å være tydelig i retorikken, vi må definere vekk heltid- og deltidsbønder, og omtale oss alle som likeverdige matprodusenter. Les Frøydis Haugens innlegg under generaldebatten i årsmøtet.

Rosenraudt beitebilete for sauen?

-Det er ikkje slik at vi kan pøse på med sau, "for vi har jo fjellbeiter nok". Der er ei tid både før og ette fjellbeitesesongen, og då òg skal beita våre tåle dyra, sa Bodhild Fjellveit frå Hordaland Bondelag under årsmøtet i Norges Bondelag.

Vanskelig å nå igjennom med jordvern

Å kjempe mot nedbygging av matjord i Bergen er nesten en håpløs kamp.

Tek frå dei små og gir til dei større

Medan Sylvi Listhaug meiner at bøndene får for mykje i årets jordbruksoppgjer, ville lokale bønder helst hatt enno meire. Les artikkelen i Hardanger Folkeblad.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere