Nyhende frå Vestland Bondelag

- Landbruket la fram eit fantastisk godt krav til staten

Bondeorganisasjoneane sitt krav har ei økonomisk ramme på 11,567 mrd. inkludert kostnadskompensasjon i 2022. Sjå Anders Felde, leiar i Vestland Bondelag, kommentere kravet her.

- Ein avgjerande snuoperasjon

Bondeorganisasjoneane sitt krav har ei økonomisk ramme på 11,567 mrd. inkludert kostnadskompensasjon i 2022. Dette gir eit løft i inntektene på kr. 125 300 pr årsverk, og dette tettar inntektsgapet mot andre grupper med kr. 100 000,-. Dette viser at vi har bondeorganisasjonar som verkeleg forstår alvoret i norsk matproduksjon.

Ynskjer du å arrangere Open Gard i år?

Fristen for å melde inn Open Gard arrangement er laurdag 30.april.

Innbyding: Teknoløft innan frukt- og bærproduksjonen

- Vi ser for oss at den neste jordbruksrevolusjonen vil ha integrerte sensor- og aktueringssystem med ulik grad av autonomi, som  informerer, supplerer og arbeider saman med menneskeleg arbeidskraft skriv kunnskapsparken Vestland i si innbyding til arbeidsseminar på tema teknologiutvikling innan frukt- og bærnæringa

Dramatisk inntektssvikt for bøndene

- Det er alarmerande for norsk matproduksjon, seier fylkesleiar Anders Felde.

God påske

Påsken har starta for fleire, og Vestland Bondelag vil dei neste dagane gje dykk både påskehelsingar, og påskequiz frå medlemmer i fylkesstyret.

Flaks at da var ein bonde som fann meg

- Eg er utdanna førskulelærar og har ikkje oppvekst eller utdanning innan landbruk å vise til, men interessa har alltid vore der, så då var det flaks for meg at da var ein kjekke bonde å gifte seg med, seier nyvald 3. vara til fylkesstyret Grethe Monica Haug frå Voss

Vellukka skulebesøk i Førde

Måndag 28.mars besøkte Nortura, Tine, Felleskjøpet Agri og Vestland Bondelag 9.klasse på Halbrend skule i Førde.

Kort veg til vervet i fylkesstyret

- Eg er rik på organisasjonserfaring, men livet som tillitsvald i Bondelaget har vore kort, seier nyvald styremedlem i Vestland Bondelag Gjertrud Svartveit Osmundsen.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere