Heidi Sølvernes Årets EMILprisvinnerMed 40 melkekyr, 100 dyr til sammen, en barnehage som nærmeste nabo og tre årsverk, er det alltid stor aktivitet på Gaupås gård. På årsmøtet til Vestfold Bondelag onsdag ble Heidi Sølvernes tildelt årets EMIL-pris for å være en skikkelig lagspiller.

Utstillingsvindu

–Mange vestfoldbønder driver landbruk i et utstillingsvindu, men Heidi Sølvernes tar dette lenger enn de fleste. Sammen med sin mann driver hun gården svært tett på Holmestrand by, blant annet omkranset av boligfelt og barnehage. Og ukentlig inviterer de nabobarnehagen, slik at barna får se dyr som slippes ut og inn på beite og hva som skjer inni et fjøs. Sølvernes har også i samarbeid med det lokale bondelaget hatt besøk av andre barnehager og skoleklasser, sa leder i bondelaget Thorleif Müller, før den virtuelle utdelingen.

God lagspiller

– Årets EMIL-prisvinner har vært en god lagspiller ved å drive bynært på en forståelsesfull og tålmodig måte og hun har klart å gi hele det omkringliggende byggefeltet eierskap til dyrene og beite. Heidi Sølvernes kommer stadig med gode ideer om aktiviteter til barn på arrangement som Åpen Gård. I 2019 fikk Botne og Hillestad Bondelag lov å arrangere Åpen Gård på Gaupås Gård, la han til.

Følger kalven

– Vi har tett kontakt både med nabobarnehagen, og andre barnehager og skoler. Naboungene følger blant annet utviklingen av nyfødte kalver fram til de er ku, de setter navn på og er skikkelig engasjerte i livet på gården, sier Heidi.

Heidi Sølvernes Årets EMILprisvinner

Hun synes det er stas med prisen, som består av et fat i ask, diplom og blomst. Dette fikk hun levert på døra i etterkant av årsmøtet, siden årsmøtet i år ble gjennomført på Skype/telefon.

Forslagsstiller til nomineringen var det hennes eget lokallag Botne og Hillestad Bondelag som sto for. De fremhevet at Heidi er en flott ambassadør for landbruket og at hun formidler gårdsopplevelser på en måte som alle bønder nyter godt av.

EMIL står for: Entusiasme, Motivasjon, Idèer og Lagspill og årets vinner oppfyller alle kriterier, heter det i juryens begrunnelse. Juryen er leder, nestleder og org.sjef i Vestfold Bondelag.

Gratulerer!