Nyheter

Nyheter fra Vestfold Bondelag og vestfoldlandbruket - gå til www.grontfagsenter.no

Nyheter fra Vestfold Bondelag eller vestfoldlandbruket? Sjekk www.grontfagsenter.no

Mange fylkeslag møttes for å lære om marked

Agder Bondelag inviterte sist uke sine nabofylkeslag og "markedsfolk" til diskusjon og dialog om hvordan markedet fungerer i norsk landbruk.

Hjelp, gravemaskinen står i tunet!

I Vestfold har vi fått melding om at flere fiberutbyggere graver over landbrukseiendom uten skriftlige avtaler. Dette er ikke lovlig, men hva gjør du som grunneier?

Fiberavtaler – les det med liten skrift

Selgere av bredbåndstjenester, eller lokale kontaktpersoner, vil ha kontrakter med et tilstrekkelig antall abonnenter før de graver fiber. Flere av disse avtalene inneholder også tillatelse til graving.

Viktig informasjon om arbeidstillatelser

Vi har fått informasjon fra UDI om at det ved behandling av visum og arbeidstillatelser for arbeidere fra tredjeland er viktig med direkte kontakt til politiet for å få effektuert arbeidstillatelsene.

Gratis nettkurs om smitteveilederen for våre medlemmer.

På kurset gjennomgår vi smittevernveilederen for produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter. Det er også mulig å kjøpe kurset i vår nettbutikk for de som ønsker det.

Skype/telefonmøte: Siste nytt om korona for grøntprodusenter

Det skjer mye rundt korona nå -Torsdag 14.mai kl 20 inviterer Vestfold Bondelag grøntmedlemmer i Vestfold og Telemark til skypemøte. Du kan delta fra traktoren, men husk påmelding.

Ber om koronapakke

Fjørfebønder er blant dem som opplever at prisen på fôr har skutt i været de siste månedene. Nå ber Bondelaget om en kompensasjon og en koronapakke. Foto: Norsk Fjørfelag.

Norges Bondelag ber regjeringen om en koronapakke for å dekke ekstraordinære kostnader i næringen på grunn av restriksjoner og andre direkte effekter av koronasituasjonen.

Våre samarbeidspartnere