Kari Åker, styremedlem i Sør-Trøndelag Bondelag, ønsket velkommen til årets Kvinner Kan. Tema for konferansen var "kjærlighet til", og hun åpnet konferansen med Bibelens størst av alt er kjærligheten. 90 forventningsfulle damer var benket rundt rundbordene i Britannia Hall lørdag 2. november.

Bjarne Brøndbo fikk damene til å le mang en gang. Og faktisk, selv om følgende uttalelse: "Det tar itj nå lang tid å lag 10 unga, men det tar tid å oppdra dem" kunne virke litt "grov", så tok vi den som en hyllest til først og fremst mor. Og at mor står på i både den ene og andre ungeflokken, uten å tenke altfor mye på seg selv. Han satte oss i stemning med Jørgen Hattemaker, og så var det hele godt i gang.

Kari Haug Gjønnes, firebarnsmora bosatt på Hafella Gård i Orkdal ga oss et innblikk i sitt liv. Hun ga oss et morsomt innblikk i forelskelsen og hvordan hun huka tak i ektefellen John Øystein Gjønnes. De fire barna, og spesielt den yngste som har Downs Syndrom og var veldig syk da han var født. Nå har han bare Downs og er en kjempeaktiv gutt på 9 år. Kjærligheten til bonden og barna gir ikke Kari opp, den har hun kjempet hardt for. Reisen til Nederland satte i gang tårestrømmen. Du drømmer om , lengter til og bestiller en reise til Roma. Men du lander i Nederland. Nytt språk og ny reiseguide må til. Du hadde dine forventninger og drømmer, det var dette du fikk. Og etter hvert oppdager du at det slett ikke er så verst i Nederland heller.

Ane Haugen Wexelsen er garnavhengig og et avvik. Hun strikket og strikket, tilslutt var hjemmemarkedet mer enn metta. Ikke fikk de solgt luene med de lange duskene på julemesse heller. Så kom Tom Åge fra Lucky Næroset inn, og luene fikk begrepet sosiale antenner. Og det tok av. Med bruksanvisning og kundesupport selges luene som ingen ville ha da de kostet 100,- kr pr stk for 500,- kr pr stk. Ane driver oppmuntringstilsyn. Kjærlighet til medmennesker handler om raushet, nysgjerrighet, oppmuntring, varme og omsorg. Her er andrehjelpsskrin, HMS-kurs og Ane er HOT. Det siste står for Hemmelig OppmuntringsTilsyn. Små ting som kan gjøres på arbeidsplassen for f.eks å inkludere de sjenerte litt mer.

Her bli det liv! RAI-RAI... Stemninga måtte opp etter en god men hektisk lunsj. Så var vi i gang igjen. Gunn Skjøstad fikk seg en liten overraskelse, også andre er i HOT (uten helt å vite at det var det). Så bursdagssang ble behørig sunget. Gunn Skjøstad er fra Byneset og har flyttet tilbake til gården på Byneset. Hun har erfaring fra reiseliv og hotell-bransjen, og trebarns-mor på 1-2-3 år. Selvfølelse er 14 dager gammel mens tankemønstrene er dannet langt tilbake i tid. Thrive er en metode for å få kontroll og fokus på tankene. Det vi tenker bestemmer nesten alt, så du kan være sjef over egne følelser! DREAM-teknikken er sentral i Thrive ((c) Rob Kelly). Oppdag den negative tanken (detect). Belønne meg selv for at jeg oppdaget den negative tanken (Reward). Skal en forandring ved å flytte på noe (Escape). Reparer tanken/snu tankesettet (Ammend). Forstørr den nye, positive tanken (Magnify). Et eksempel er biltur på vinterføre og de negative tankene som da kan komme opp. Snu på det og tenk på det positive ved å komme fram. Med hvilke tanker er du den beste sjåføren?

Damene kjører E6...

Furkunnj betyr å få løst på nå godt. Britt Grete Moen er opprinnelig fra Sunndal, men har havnet opp på Storås. Hun ga oss innblikk i hvordan hun ble så glad i å lage mat, og hvordan hun har ført gleden videre til egne barn og andre barn. Hun var med å gi Storåsfestivalen sitt viktige lokalmat-preg. Første året var det mest kritikk og spørsmål etter pølse med brød og pizza. Men de holdt stand og på den siste Storåsfestivalen gikk det med ett tonn bacalao... Her deler hun ut en venn til deltagerne:-)

Men dagen går så altfor fort. Bjarne Brøndbo sa følgende om lokal mat: "Lokal mat e like viktig for mæ som at Åge Aleksandersen, Terje Tysland, DDE og Sie Gubba søng på trøndersk". Han avsluttet med "Trondheimsnatt". Og Kvinner Kan har nok en gang betatt og gått inn i tankene og hjertene våre. Og en strålende fornøyd Kari Åker ønsket alle vel hjem:-)

Tusen takk til alle som bidrog til en flott Kvinner Kan ... Kjærlighet til!

"Det er alltid de riktige personene som kommer!"