Gjorde ære på Farmen-mentor

  • Tips en venn om denne siden

Vang Bondelag utnevnte i dag Vigdis og Even Nashoug til Bondevenner. Nashoug har i høst vært mentor for deltakerne på Farmen, og har gjort et utmerket arbeid for landbruket.

Vang Bondelag utnevnte i dag Vigdis og Even Nashoug til Bondevenner. Her sammen med styret f.v. Ole Anders Kjøs, Ingeborg Hoelstad Hellem, Hans Fredrik Bøhmer, Guro Alderslyst og Bjørn Bekkevold

 

Makan til ambassadører! I høst har de fremmet landbruket foran 1 million nordmenn ukentlig. Vigdis og Even Nashoug ble utnevnt til Bondevenner av Vang Bondelag i dag.

Det var leder Hans Fredrik Bøhmer i Vang Bondelag som foresto utnevnelsen, i forbindelse med at tillitsvalgte i Bondelagene på Hedmarken var samlet til regionmøte på Nashoug gård i Vang.

Landbruket har mange ambassadører og venner, men det er vel kun to Bondevenner som har fremmet landbruket foran 1 million nordmenn ukentlig gjennom en hel høst.

Vigdis og Even Nashoug har i høst vært på TV-skjermen jevnt og trutt, siden Even Nashoug har hatt det store oppdraget som mentor for Farmen-deltakerne denne sesongen.

Som mentor har Nashoug hatt i oppgave å gi faglige råd til konkurransedeltakerne som har drevet farmen på Tangen, samt å vurdere om deltakernes oppdrag er vel utført, eller om de ikke kan godkjennes.

 

-          Mentor med frue, som det kalles, har gjort en veldig god figur for landbruket og gamle tradisjoner. De har vært svært gode ambassadører for næringa vår og for distriktet vårt, sa Bøhmer.

 

Han var ikke i tvil om at det ligger mye arbeid bak.

-          Spesielt Even har i uke etter uke stått fram på skjermen fra Li gård på Tangen. Vi vet det ligger mye motivasjonsmestring og hard jobbing bak innslagene vi har sett. Vi i Vang Bondelag er stolte av den store innsatsen og profileringen som dere har stått for. Vi utnevner herved Even og Vigdis til Bondevenner i Vang Bondelag, sa Bøhmer, og delte ut diplom og Bondevenn-forkle til dem begge.

 

Vigdis og Even Nashoug satte stor pris på utnevnelsen.

Even Nashoug bekreftet at det har vært både moro og arbeidsomt.

-          Opptakene foregikk fra 1. august til starten av oktober. I løpet av de ni ukene har jeg fartet til gården på Tangen 37 ganger. Det var virkelig en spennende opplevelse. Jeg synes det gikk overraskende raskt å bli vant til alle kamerafolkene. Etter hvert tenkte jeg ikke på at de var der, forteller Nashoug.

Sommerfest 29.06.2018

Vang Bondelag inviterer medlemmer og medlemmer i Vang Bygdeungdomslag og Vang Bygdekvinnelag til sommerfest på Sælid gård fredag den 29. juni klokken 19:00. Påmelding til Hans Fredrik Bøhmer innen 22.juni.

Andre boller på Hamar stasjon

500 boller ble delt ut til reisende med tog og buss fra Hamar stasjon av Løten og Vang Bondelag. De hjemmebakte bollene er et eksklusivt produkt av med råvarer produsert av norske bønder. Med dette markerer startskuddet for årets landbruksforhandlinger lokalt.

Åpen Gård 2018

Det arrangeres Åpen Gård på Jønsberg den 26. August 2018. Her vil det bli aktiviteter for små og store i trivelige omgivelser. Både arrangementet og aktivitetene er gratis. Det vil bli salg av mat og drikkevarer.

Invitasjon til Fagmøte Atlungstad

Håndtering av avfall er viktig for å kunne oppnå høy grad av resirkulering. Dette vil bli tema når vi den 12. April klokken 18:30 inviterer til fagmøte i samarbeid med Sirkula og Atlungstad Brenneri. Etter den faglige delen er det sosialt samvær med muligheter for omvisning på Atlungstad Brenneri.

Tryggere sammen - Samling 3

På den 3. Tryggere Sammen samlingen blir hovedfokus på hvordan vi som bønder kan støtte og hjelpe hverandre gjennom opp- og nedturer. Denne samlingen holdes på Herredsvang mandag 19. mars klokken 18:30. Husk påmelding innen 15. mars.

Tryggere sammen - Samling 1

Tryggere sammen ble innledet med første samling på Blæstad 18. Januar. Her fikk vi et innblikk i regionalt og nasjonalt beredskapsarbeid.

Bålmarkering jordbruksmeldinga

Brennende engasjement for landbruket

I hele Hedmark var det tirsdag et flammende engasjement for landbruket. Varselbål ble tent for å advare om faren som ligger i regjeringens forslag til jordbruksmelding. Vang Bondelag tente på en megahaug med kvist ved Vien-krysset, og fikk blant andre Hamar-ordføreren på visitt.

Vang Bondelag tenner bål tirsdag 31. januar kl. 15:00

Vang Bondlag protesterer mot innholdet i Regjeringas jordbruksmelding og tenner bål på østsida av Wien-krysset tirsdag 31. januar kl. 15.00. Vi ber medlemmer og sympatiserende møte opp og på denne måten vise sin uenighet om hvor maten skal produseres og hvordan matsikkerheten ivaretas i Norge. Pressen og politikere er invitert. Det serveres kaffe og boller så langt beholdningen rekker. Husk å kle deg godt - Velkommen!

Vann er en forutsetning for alt liv hos mennesker, dyr og planter.

Årsmelding Vang Bondelag 2015/2016

Årsmøte 2015/2016 i Vang Bondelag ble avholdt torsdag 20. oktober 2016 på Nashaug Gård med 24 medlemmer tilstede. Årsmeldinga gir et godt bilde av lagets aktiviteter gjennom perioden.

Leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes holdt foredrag på Vang Bondelag sitt årsmøte i 2015, her sammen med Hans Fredrik Bøhmer.

Årsmelding Vang Bondelag 2014/2015

Årsmøtet i Vang Bondelag ble avholdt fredag 23. oktober 2015 på Nashaug Gård. Vi var 30 frammøtte som overvar Lars Petter Bartnes sitt foredrag om dagens utfordringer i landbrukspolitikken, årsmøtet og et trivelig rakfisklag.

Våre samarbeidspartnere