Vang Bondelag utnevnte i dag Vigdis og Even Nashoug til Bondevenner. Her sammen med styret f.v. Ole Anders Kjøs, Ingeborg Hoelstad Hellem, Hans Fredrik Bøhmer, Guro Alderslyst og Bjørn Bekkevold

 

Makan til ambassadører! I høst har de fremmet landbruket foran 1 million nordmenn ukentlig. Vigdis og Even Nashoug ble utnevnt til Bondevenner av Vang Bondelag i dag.

Det var leder Hans Fredrik Bøhmer i Vang Bondelag som foresto utnevnelsen, i forbindelse med at tillitsvalgte i Bondelagene på Hedmarken var samlet til regionmøte på Nashoug gård i Vang.

Landbruket har mange ambassadører og venner, men det er vel kun to Bondevenner som har fremmet landbruket foran 1 million nordmenn ukentlig gjennom en hel høst.

Vigdis og Even Nashoug har i høst vært på TV-skjermen jevnt og trutt, siden Even Nashoug har hatt det store oppdraget som mentor for Farmen-deltakerne denne sesongen.

Som mentor har Nashoug hatt i oppgave å gi faglige råd til konkurransedeltakerne som har drevet farmen på Tangen, samt å vurdere om deltakernes oppdrag er vel utført, eller om de ikke kan godkjennes.

 

-          Mentor med frue, som det kalles, har gjort en veldig god figur for landbruket og gamle tradisjoner. De har vært svært gode ambassadører for næringa vår og for distriktet vårt, sa Bøhmer.

 

Han var ikke i tvil om at det ligger mye arbeid bak.

-          Spesielt Even har i uke etter uke stått fram på skjermen fra Li gård på Tangen. Vi vet det ligger mye motivasjonsmestring og hard jobbing bak innslagene vi har sett. Vi i Vang Bondelag er stolte av den store innsatsen og profileringen som dere har stått for. Vi utnevner herved Even og Vigdis til Bondevenner i Vang Bondelag, sa Bøhmer, og delte ut diplom og Bondevenn-forkle til dem begge.

 

Vigdis og Even Nashoug satte stor pris på utnevnelsen.

Even Nashoug bekreftet at det har vært både moro og arbeidsomt.

-          Opptakene foregikk fra 1. august til starten av oktober. I løpet av de ni ukene har jeg fartet til gården på Tangen 37 ganger. Det var virkelig en spennende opplevelse. Jeg synes det gikk overraskende raskt å bli vant til alle kamerafolkene. Etter hvert tenkte jeg ikke på at de var der, forteller Nashoug.