Bli med på unge-bønder studietur til Fosen!

  • Tips en venn om denne siden

Busslast med nye og unge bønder

18.-19. mars kan nye og unge bønder bli med på spennende og lærerik studietur til Fosen. Busstur med hotellopphold og mangfoldige gårdsbesøk.

Det er nettverkene for nye og unge bønder i Sør-Trøndelag og Sør-Trøndelag Bondelag som arrangerer turen. Bussen starter på Oppdal (Aunan) med avreise kl 9.15 og en kan stå på underveis på Berkåk, Støren og Lundamo. For de som kommer østfra, vestfra og fra Melhus kan biler parkeres på Skjetlein vgs. Bussen kjører derfra kl 11 i retning ferjeleiet på Flakk og spennende gårdsbesøk i Rissa, Åfjord og Roan. 

Lørdag besøker vi  Lena O og Jostein Vemudstad som er med i Ytre Stadsbygd Samdrift på Buan.

I Rissa har vi lagt inn is-smaking i produksjonslokalene til Reins Kloster. Og sannelig stakk de ikke av med en pris i Det norske måltid, så det er veldig god is du får smake.

Vi besøker gårdsbruket til Reins Kloster hvor Hans Hornemann har økologisk melkeproduksjon. Fjøset har treinnredning og var tidlig ute med melkerobot. Vi skal også besøke Gisle Bedin i samme område som bl.a har biovarmeanlegg. Ferden går innom Sørdalen i Åfjord hvor Anne Marit og Gunnar Singsaas bygger nytt sauefjøs og driver med Inn på tunet.

Middag, sosialt samvær og overnatting blir på Fosen Fjordhotell i Åfjord. Hit er også unge, nye og blivende bønder på Fosen velkommen til å bli med på sosialt samvær. Kanskje noen herfra blir med på hele turen - vi ser på muligheter for det ved interesse:-) Å^fjord Bondelag river i en bondequiz for anledningen!

Søndag besøker vi Norddalen Samdrift på Momyra og videre til Ida Basmo Pettersen og Ola Andreas Dahle som driver med sau i nytt fjøs i Bessaker. Kanskje stikker vi innom en hjortefarmer. Lunsj skal vi sikre oss i Bessaker før vi kjører ned til Åfjord igjen.  Hjort og salg av kjøtt får vi vite mer om når vi besøker Ingrid og Inge Hårstad i Åfjord. Inn på tunet er Gunnar Singsaas i Sørdalen positiv til å gi oss et innblikk i.

Invitasjonen med praktisk info finner du her

Vi må ta forbehold om endringer i gårdsbesøkene.

Påmeldingsfristen er 20. februar, men ta kontakt om datoen er passert.

Deltageravgift er 950,- med overnatting i dobbeltrom. Dette inkluderer buss, gårdsbesøk, middag fredag, frokost og lunsj lørdag.

Påmelding til:

ragnhild.eklid@oppdal.kommune.no

lillian.marstad@meldal.kommune.no

berit.solberg@bondelaget.no

Turen har økonomisk støtte fra Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og Norges Bondelag

Bli med:-)

 

Kornmaling på stand

Innholdsrik landbrukshelg med Ung Bonde og Agrisjå

To viktige landbruksarrangement har preget Trøndelag i helgen; Ung Bonde på Lerkendal og Agrisjå på Stjørdal. Her har mange funnet veien til informative og sosiale arenaer til inspirasjon og motivasjon.

Esel og Leif Anders Vold ST Bondelag

Jess! Midt i blinken for oss damene!

Da vi var på tur med unge bønder til Jæren, skal vi ikke legge skjule på at det var en stor overvekt av kara på turen. Heldigvis var det med to damer også blant deltagerne, som tålmodig har sett på tekniske innretninger i fjøs og store maskiner. Men da vi kom til Hagatoppen Gård var det damene som ble fylt av inspirasjon og engasjement og hadde mange spørsmål! På Hagatoppet Gård er Inn på tunet hovednæring.

Forvogn hos Bjarte Nærland Sør-Trøndelag Bondelag

Det kan bli for mye møkk!

Unge bønder fra Sør-Trøndelag fikk oppleve mye de tre dagene vi besøkte Rogaland og Jæren. Norsk Landbruksrådgivning Rogaland tok oss med til Nærland samdrift. Etterpå besøkte vi svineprodusentene Roar og Anne Karin Grødeland. Og drakk rabarbrasaft i Køhlner-paviljongen.

Hanne og Arild Helland Holstein fra Rogaland Sør-Trøndelag Bondelag

Spesial made for Hanne!

Arild (28) og Hanne (26) har drevet Helland Holstein på Varhaug i Rogaland i seks år. Og her er det ungt pågangsmot! Vi bruker det vi har og prøver å gjøre det beste ut av det, sa de til de unge bøndene som var på besøk fra Sør-Trøndelag. Og vi lot oss imponere.

Unge bønder fra Sør-Trøndelag ser utover Klostergården

Fra komle til kloster!

Unge sørtrønderske bønder studerer Rogalands landbruk. "Her er landbruket profesjonalisert og kapitalistisk. En bonde fra Rogaland ville spurt hva tjener du på dette, men det gjør ikke dere", sa assisterende landbruksdirektør Geir Skadberg til de 20 lydhøre unge bøndene.

Dette skjer i Sør-Trøndelag Bondelag

Torsdag
02
August

Styredag for fylkesstyret i Sør-Trøndelag Bondelag 02.08.2018

Trondheim i forbindelse med Matfestivalen
Søndag
26
August

Åpen Gård i Rissa

Reins Kloster, Hans Henrik Hornemann
Tirsdag
28
August

Styremøte i Sør-Trøndelag Bondelag 28.08.2018

Bondelagets Servicekontor, Trondheim

Våre samarbeidspartnere