Sammen for dyra 

"Sammen for dyra" ble opprettet i 2018, som en respons på et behov for større nettverk rundt arbeidet med å unngå dyretragedier. Nettverket bygget på en modell etter Nord-Trøndelag Bondelag sitt prosjekt "Dyretragedier i Nord-Trøndelag: Forebygging og oppfølging, metodeutvikling og samhandling".

Siden den gang har det vært jobbet tett med ulike regionale aktører for å forebygge, oppdage og bistå ved dyretragedier.

Les gjerne mer om nettverket i Mattilsynets arbeid med dyrevelferd, årsrapport 2018

Regionalt møte

Det skal gjennomføres et regionalt møte hvert år. Av praktiske årsaker blir samme møte gjennomført både i Steinkjer og Molde. Møtet i Molde ble avholdt i januar, og i februar var vi samlet på Steinkjer.

Fagpersoner i nettverket forteller at det har vært jobbet mye med rutiner og kompeansebygging de siste årene, og at det er fint å kunne teste ut disse rutinene i praksis. Erfaringsutveksling er en viktig del i nettverket. Dialogen som foregår imellom de årlige møtene er essensielt for abeidet. 

I tillegg til erfaringsutveksling ble det orientert om velferdsordninger i landbruket, hvordan Nortura jobber for å sikre at dyra har hatt god dyrevelferd og TINEs dyrevelferdsatsing