I dag, torsdag 3. august,  var åpningsdagen for årets Trønderske Matfestival og grønnsakene fra Frosta ble rodd i land og bragt til torgs på tradisjonelt vis. "Kåffer ser du så lei dæ ut, mamma?" Neida, slett ikke lei seg men ufattelig stolt over de som fikk i gang og de som har utviklet dettet flotte arrangementet. Og det blir litt større for hvert år. Nå er det 145 lokalmatprodusenter som står og selger sine produkter i området som strekker seg gjennom Kongensgate i begge retninger, på torget og i Munkegata. Og bondelaget er med med sin tradisjonelle kornmaling i barneaktivitetsteltet øverst i Munkegata. Melet får barna med hjem sammen med oppskrift på vassgraut og "Kornboka mi". For vi vil gjerne at så mange som mulig lærer om hvor maten kommer fra.

Og festen varer til og med lørdag 5. august. Flere og flere produsenter blir med og i tillegg er det utviklet en festival i festivalen. Nemlig bryggerifestivalen. For også på området øl-brygging har det tatt av i Trøndelag og flere små og litt større produsenter starter opp.

Men hva fanget de små bondelagsreporternes interesse på deres runde? Gulrøtter fra Frosta, saueskinn fordi det er mykt å ta på, boller, is, blomster, farger ... og plutselig borte blant veldig mye folk. For der er mye folk på Matfestivalen. På hvert et telthjørne og benkeplass sitter folk og koser seg med mat. For du skal egentlig slippe å gå sulten hjem fra Trøndersk Matfestival! Ingen grunn til det i alle fall. Så ramlet vi innom teltet fra Fosen. Og der ble det "intimkonsert" med Anja og Geir Yngve Hovde (med hønelue). En ekte "Tuppeline-sang" ble fremført.

Ta turen til matfestivalen - ta deg god tid, og mye godt blir med i posen(e) hjem:-)