Trøndelag Bondelag i boks!

Av Inga Frøseth Rossing,
  • Tips en venn om denne siden

Det spares ikke på engasjement og positivisme når to blir til en. Sør- og Nord-Trøndelag Bondelag er fusjonert og nå blitt til Trøndelag Bondelag.

.Trønderfest to dager til ende

Det ble ikke spart på hverken stemning, pågangsmot eller realistisk framtidshåp når det nye Trøndelag Bondelag møttes til opprettelse og visjonsbygging på Stjørdal, 3. og 4. desember 2019. 
To historiske dager for bondelagene i Trøndelag ble derfor gjennomført med stor bravur.

Visjonsbygging

Sammen med Steinkjer Næringsselskap har deltakererne på ledermøtet (dag to av samling - første dag som Trøndelag Bondelag), jobbet iherdig med tanker og ideer rundt hva det innebærer å bli Trøndelag Bondelag. "Arbeidsøkten" skulle bidra til et kreativt, skriftlig grunnlag for visjon for Trøndelag Bondelag. Kanskje mest av alt bidro denne økta til at lokallagsledere, ansatte og andre gjester ble bedre kjent og skapte relasjoner, i det nå om lag 70-lokallag-store fylkeslaget.

Oppfordret til bruken av Trøndelagsbenken

Leder i Norges Bondelag, og Trønder, Lars-Petter Bartnes oppfordret det nye Trøndelag Bondelag til å være aktiv og flink til å bruke de politiske kontaktene vi har, både i regionen og på stortinget. Han påpeket at vi må se på de mulighetene som ligger under de rammene som regjeringen allerede har satt.

Gleder seg

Den nyvalgte lederen for Trøndelag Bondelag, Kari Åker, takket for godt oppmøte og var overbevisende i sin tale om at vi sammen skal skape en unik visjon for Trøndelag Bondelag. 

- Jeg gleder meg til å ta fatt på visjonsbygginga, og de nye arbeidsoppgavene dere har gitt oss, smilte en fornøyd Kari Åker avslutningsvis.

 

 

 

Pollinatorer på agendaen

Denne ungdomsbedriften ønsker å utvikle en app, som skal sette fokus på betydningen av pollinerende insekter.

Vil forvalte viktige verdier

To unge trøndere fra sentrale deler av Trondheim har valgt å fordype seg i landbruksrelaterte tema som angår oss alle, nemlig klima og matproduksjon. Skal vi tro de unge kvinnene, er det fullt mulig å samarbeide for å finne løsninger på framtidas utfordringer.

19 prosent nedgang i jordbruksinntekt

NIBIO har i dag lagt fram de årlige driftsgranskingene, og for andre år på rad viser tallene en inntektsnedgang i landbruket. Nedgangen på landsbasis var 11 prosent, men for Trøndelag hele 19%.

KORNMØTER HØSTEN 2019

Det er tid for en ny runde med kornmøter. Kvithammer onsdag kveld den 11.12 kl 18.30, på Mære torsdag 12.11. kl 10.00 og på Skjetlein samme kveld kl. 18.30. Se program

Bli med kurs for tillitsvalgte

Påmeldingsfrist snarest til kurs. Midtnorsk Landbruksråd arrangerer kurs for tillitsvalgte som ønsker å lære mer om organisasjonsarbeid.

Brannbil blålys

Fullskala brannøvelse i Orkdal

Brannalarmen går. Tett røyk velter ut fra ventilasjonsluker langs vegg og på tak i fjøset. Ut gjennom porten tumler en av gårdbrukerne. Røyken står også tett ut porten, men gårdbrukeren løper inn med brannslokkingsapparatet. Det brenner i en traktor på fôrbrettet. 200 dyr står inne i fjøset.

Dette skjer i Trøndelag Bondelag

Mandag
27
januar

Regionmøte i Singsås

Storstu Winsnes
Mandag
27
januar

Regionmøte på Stjørdal

Ersgård
Tirsdag
28
januar

Regionmøte på Grong

Grong Gård Gjestegård

Våre samarbeidspartnere