Namskogan og Røyrvik Bondelag

Lokallagsleder Øyvind Brekkvassmo og kona Bente inviterte til Åpen Gård i Namsskogan 20. mai. Mange besøkende kom innom på gården, Finnvollan, og paret serverte mat og holdt demonstrasjon av maskiner.

De yngre fikk hoppe i høyet og ri på hest, i tillegg til å hilse på kalver, høns og sauer. Det ble også arrangert melkespannholding, øksekasting og skyting på bjørn (pappskive). I samtlige konkurranser ble det kåret vinnere som fikk hver sin premie.

Flere besøkende fikk bryne seg på melkespannholding.Matservering og mange interesserte besøkende hos Namskogan og Røyrvik Bondelag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Styremedlem Tore Rennan var til stede på arrangementet, og skryter av initiativtaking, synlighet og oppmøte.

- Det er flott å se at lokallagene bruker denne arenaen, smiler Rennan. - Landbruket vinner på at bøndene åpner gårdene, slipper folk til, og har god dialog med nærsamfunnet og de som ellers er nysgjerrige på hva vi driver med. Jeg har hatt en flott dag her!

Parkeringsplassen på gården var full av biler - et tydelig tegn på at lokalbefolkningen setter pris på Åpen Gård og muligheten for å bli bedre kjent med sine nærmeste bønder. Strålende sol ga ei flott ramme til dagens arrangement, som vurderes som svært vellykket av både gårdseiere og besøkende.

Både voksne og barn hygget seg på gården til Bente og Øyvind, og omtrent 150 frammøtte nøt en flott dag i fantastisk utevær. Perfekt for Åpen Gård! 

 

 

 

  

 

 

 

 

Nærøy Bondelag

I Nærøy samarbeidet det lokale Bondelaget og Val videregående skole om Åpen Gård. Samarbeidet var svært bra, og til sammen 500 besøkende tok turen innom arrangmentet. Det nye kufjøset var åpent for anledningen, og elevene holdt omvisning for besøkende. I tillegg til kyrne fikk man også møte lam og kalver.

Elevene på skolen har Åpen Gård som et prosjekt og de viste blant annet et rideshow for publikum. Barna fikk ri på hestene og hoppe i høyet, og det var ansiktsmaling for de som ønsket det. Bondelaget ordnet med natursti for både voksne og barn, med tilhørende premiering.

Rundballerulling tiltrakk mange, også Supermann!Mesternes Mester-konkurranse hadde høy underholdningsverdi for tilskuerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


I tillegg kunne man prøve seg på rundballtrilling, og det ble avholdt mesternes mester-konkurranse. Elevlaget fra Val møtte bonde, veterinær og en ansatt i Nærøy kommune, hvor de konkurrerte i tandemski, håndmelking, samling av lam, og svampkasting på levende blink. Underholdningen var prisverdig i seg selv, og det hele ble rundet av med seier til elevene fra Val VGS.

Tine stilte også opp, og hadde med smaksprøver fra eget sortiment. Bygdeungdomslaget hadde egen stand, og ellers foregikk salg av rømmegrøt, grillmat, kaffe, kaker, is og brus. En meget vellykket dag for alle som deltok!

 

500 frammøtte på Åpen Gård i Nærøy skapte ekstra god stemning sammen med knallsol, konkurranser og matservering.